“Brad Barron” – slika ratnika svemirskih razmera, fantastika u italijanskom stilu!

0

Fabio Ćeloni i Tito Farači su sredinom 2005. godine stvorili lik profesora biologije Brad Barrona, koji se nakon dugih i iscrpnih borbi u Drugom svetskom ratu našao u još opasnijoj misiji, u kojoj se ovog puta spasava čitav svet.

Prikaz strip serijala autora Tita Faračija i Fabia Ćelonija u izdanju Veselog četvrtka i SBE

Nakon drugo svetskog rata Brad Barron, profesor biologije, istaknuti vojnik u redovima vojske Sjedinjenih Američkih država, čovek koji je junački izgurao iskrcavanje na plaže Normandije 6. juna 1944. godine, dobija svoju novu misiju, nakon invazije vanzemaljaca Morbova na Zemlju.

Svet se nije pošteno ni odmorio od Drugo svetskog rata i razaranja koje je on doneo i svega dodatno, što je odneo sa sobom, a na našu planetu je došla još gora pretnja, ovog puta po nestanak čitavog živog sveta, biljaka, životinja, ljudi i svega što postoji na Zemlji. 

Pročitajte: “Glasovi vode” – Prva grafička novela Ticijana Sklavija

Veoma dobro organizovana populacija Morbova, prilično ratoborna i sa jasnim planom, dolazi na Zemlju i tako porobljava ljude, uključujući i Bradovu porodicu. Brad biva zarobljen i podvrgnut istraživanjima i testovima, a na kraju dobija i ogrlicu koju nosi, a koja aktivacijom ostvaruje neverovatan bol i njome se jedinke kontrolišu u potpunosti.

brad barron stripblog

Tokom drugog testa, kojem je Brad podvrgnut, on uspeva da pobegne i oslobodi se svog čuvara, te tako kreće u potragu za svojom ćerkom i ženom. Ovaj dobitnik dve medalje za hrabrost tokom Drugog svetskog rata pokreće silovitu borbu za oslobođenje Zemlje od Morbova, a njegovu snagu daje mu težnja za ženom, ćerkom, a ožiljak na licu koji je u borbama zadobio zastrašuje sve koji naiđu na njega.

Strip je urađen u klasinoj formi stripova izdavačke kuće Serđo Boneli Editore, a Fabio Ćeloni, kojeg poznajemo kao crtača Dilan Doga, rutinski radi svoj posao, dok je Tito Farači uradio odličan posao sa naučno-fantastični scenariom koji je u ovakvom obliku svakako falio Boneliju. Umetnici koji su radili na serijalu pored Ćelonija su Brindizi, Venturi, Karauso, Raimondo i drugi. 

Ovaj serijal za naše tržište izdaje izdavačka kuća Veseli četvrtak.

Serijal ima 18 brojeva i 6 specijala. Svakako je štivo koje može, svojom domišljatošću, da se poredi sa nekim delima velikog Sten Lija i drugih Marvelovih stvaralaca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x