Stojiljković: “Konstantinovo raskršće” će imati 10 epizoda, a najveći izazov je izbor za ulogu Nemanje Lukića!

0

Pre nekoliko dana je zvanična Facebook stranica autora Dejana Stojiljkovića objavila kako je snimanje serije “Konstantinovo raskršće” uveliko u pripremi.

stojiljković stripblog

Razgovor sa autorom dela “Konstantinovo raskršće” Dejanom Stojiljkovićem o pripremi istoimene serije

Kako je serija ovog dela koje je izašlo u formi romana, ali i stripa, najavljena još prošle godine, a kako nismo imali više informacija o ovoj seriji, pitali smo upravo autora Dejana Stojiljkovića koliko će epizoda biti, ko će glumiti u seriji, kakva je saradnja sa timom i koji medij predstavljanja dela “Konstantinovo raskršće”, njemu najviše leži.

Pročitajte: Draško Roganović: Najveću kreativnu slobodu imam kada prevodim Dedpula

Dejan Stojiljković, autor dela “Konstantinovo raskršće” za Strip Blog je rekao da će serija imati deset epizoda, koje će trajati po sat vremena.

Ko će biti u ulogama u nadolazećoj seriji “Konstantinovo raskršće”?

Što se tiče kastinga, to je tek u početnoj fazi, pošto će veliki deo podele činiti inostrani, pre svega nemački glumci. Naravno, najveći izazov biće odabir glumca koji će tumačiti Nemanju Lukića, nekoliko naših poznatih glumaca srednje generacije je u opciji. Mnogi žele tu ulogu pošto je to ona vrsta role koja vam menja karijeru.

Opišite nam tim sa kojim radite i kako teče saradnjam?

U poducentskom timu kuće “Firefly” su Ivana Miković, iskusni producent, kao i moj saradnik i kolega scenarista iz “Senki nad Balkanom” Boban Jevtić. Adaptaciju romana u scenario uradio je Đorđe Milosavljević. Radi se o ozbiljnim profesionalcima sa ogromnim iskustvom tako da je saradanja sa njima pravo zadovoljstvo.

Možete li nam reći kako gledate na sve tri realizacije (roman, strip i serija) “Konstantinovog raskršća” u umetničkom smisli prikaza radnje, specificnosti koje donosi svaki od medija..?

Što se tiče adaptacije “Konstantinovog raskršća”, ovim se, na neki način zatvara krug, ostaje još samo da se uradi pozorišna predstava, mada i za to postoji interesovanje, videćemo. Strip trilogija je zaokružena trećim delom koji je izdat prošle godine, Igor Marković, urednik u Systm Comics-u čija je, inače, bila ideja da se radi strip po romanu, ima plan da izda i integral u kome će se naći sva tri dela. Ja pišem nastavak romana čiji radni naslov je “Ponoćni ljudi”, a u kome je radnja smeštena u SAD i na Kosovo 1998. godine. Nemanja Lukić je takođe junak nekih mojih pripovedaka, jedna od njih koja nosi naslov “Neonski bluz” pojaviće se do kraja godine u antologiji “Belgrade Noir” u i zdanju Akashic Books iz Nju Jorka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x