Kako je Superman postao GALACTUSOV GLASNIK?

0

U jednom od crossovera između Marvela i DC Comicsa Superman postaje Galactusov glasnik, nakon što njegov novi gospodar otkrije Kripton, planetu sa koje potiče prvi superheroj na svetu.

galactusov glasnik stripblog

Luksuzno izdanje Marvel i DC crossovera, urađeno od strane Dan Jurgensa i Art Thiberta objavljeno je 1999. godine. U toj saradnji dve “prijateljsko-konkurentske” kuće Superman postaoje Galacrtusov glasnik ustremljen protiv superherojskog tima Fantastic Four.

Pročitajte: Punisher satire Marvelov univerzum

Priča počinje sećanjem na uništenje planete Kripton, ali ovog puta tako što je uništava Galactus, vasionsko biće koje se hrani zdravim planetama, čije resurske pretvara u čistu energiju. Galactus šalje kapsulu ka Supermanu, ali je presreće senovita figura, međutim na kraju poruka stiže do Čoveka od čelika, od njegovog oca koja kaže: “Kriptonit nije uništila prirodna sila. Uništio ju je Galactus!”

galactusov glasnik stripblog

Superman dolazi u zemlju Fantastic Foura i daje im kristal iz kojeg izlazi kiborg Superman, ali pre nego što se oni udruže zajedno u borbi, kugla obuzima Supermana i on postaje Galactusov glasnik, koji odmah hita na zadatak traženja nove planete, koja će poslužiti kao obrok njegovom gospodaru. Interesantno je da Superman dobija identičan izgleda kao i Silver Surfer, prvi Galactusov glasnik, samo nekako nije srebrn, više je zlatne boje.

Fantastic Foru zajedno sa kiborg Supermanom kreću u bitku, ali najveća bitka se odigrala u Supermanovoj glavi i duši… Kada je pronašao novu planetu za Galactusa, on se prisetio svega što se dogodilo njegovoj planeti i tako se okrenuo protiv svog gospodara.

Na kraju se otkriva i da je poruka koju je Superman dobio bila lažna…

Izvor: CBR

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x