“The Galactus Trilogy”: Kada se naša planeta ponovo rodila!

0

Šta se dogodi kada jedan stvor, koji crpi čistu energiju iz planeta, dođe na Zemlju i zbog svoje gladi ugrozi čitav živi svet i uništi svo okruženje koje poznajemo.

the galactus trilogy stripblog

Prikaz stripa “The Galactus Trilogy” scenariste Sten Lija, crtača Džek Kirbija i koloriste Džou Sinotua u izdanju Marvel Comicsa

Kada Galactus isisa sve ono što mu treba, od planete ostaje samo prazna ljuštura, ostaje ništa, praznina i mrtvilo. 

Galactus je stvor iz nepoznatih dubina svemira koji se hrani, kao što smo već rekli, resursima zdravih i snažnih planeta, koje pretvara u čistu energiju. Galactus je ogroman, visine preko osam metara, naoružan vasionskim moćima i neverovatnim oružjima, koje zemljani ni u snovima nisu mogli zamisliti. 

Pročitajte: Ko je Silver Surfer, stvor koji jezdi našim nebom?

“The Galactus Trilogy” je serija od tri epizode koje su uradili, u okviru serijala Fantastic Four, u projevima 48, 49. i 50. scenarista Sten Li, crtač Džek Kirbi i kolorista Džou Sinotu. Izdavačka kuća Marvel Comics je izdala ove stripove.

the galactus trilogy stripblog

Galactusov glasnik, Silver Surfer je pronašao pravu planetu, zdravu planetu, punu resursa koje njegov gospodar može da pretvori u čistu energiju i tako nahrani svoj oromni apetit. 

the galactus trilogy stripblog

Pre nego što se Galactus spustio na zemlju, tim Fantastic Four je imao problem koji je napravio Maksimus, brat Crne Munje, koji je želeo da zavlada svetom i tako izvukao mašinu, snažni atmotop koji je trebalo da doprinese tom njegovom planu, međuti, plan mu nije uspeo.

the galactus trilogy stripblog

Taman što se tim Fantastic Four izvukao iz ove pustolovije, nakon koje je Human Torch izgubio svoju ljubav, koja je ostala zarobljena u sveri koju je stvorio Maksimus, na nebu su se pojavila čudna znamenja. 

Jedan od The Watchersa je došao kako bi upozorio tim superheroja da na dolazak Glactusa, koji je video ugledao njegovog glasnika Silver Surfera, a to je za jednu planetu odmah loš znak, simbol nadolazećeg užasa. 

the galactus trilogy stripblog

Ove tri epizode, “The coming of Galactus” (#48), “If this be doomsday” (#49) i “The starling saga of… The Silver Sufer” (#50) predstavljaju jedne od najznačajnijih epizoda u Marvelovom stripskom izdavaštvu, one su doživele kultni status, a za to postoji mnogo razloga.

Pre svega, vidimo dolazak jednog od najvećih neprijatelja tima Fantastic Four, Galactusa, s kojim će se ovi superjunaci sastajati u epizodama koje su dolazile, ali i u filmskim adaptacijama. Zatim, u ovoj trilogiji, u prvom delu, prvi put se pojavljuje Silver Surfer, jedna specifična figura junaka, čiju istoriju, ali i avanture ćemo saznati nešto kasnije u zasebnom serijalu o ovom liku. Tu je takođe i jedan kiborg, pola robot, pola živo biće, Galactusova garda, Punisher. A važno je spomenuti i to da se jedan od The Watchersa, koji se ne mešaju u poslove živih bića na planetama i u kosmička kretanja, ipak uključio, na svoj način u brobu sa Galactusom. 

Trilogija puna neočekivanih obrta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x