DA LI STE ZNALI: Pre The Punisher-a, postojao je još jedan Punisher u Marvelovim stripovima!

0

Svi dobro znamo za Franka Castlea poznatijeg kao The Punisher koji se prvi put pojavio u februaru 1974. godine u “The Amazing Spider-Man” u broju 129.

pre the punisher stripblog

Kasnije je ovaj lik, koji se ne može odrediti ni kao negativac, ni kao veliki pozitivac, dobio i samostalne serijale, zatim i televizijske serije. S obzirom na to, kakve su reakcije na ovog lika, koliko je čitan i gledan, možemo slobodno reći da je Punisher jedan od omiljenih likova iz Marvelovog stripskog univerzuma. 

Međtim, da li vi znate da postoji još jedan Punisher u Marvelovom univerzumu, prema opisu lika on je sličan Franku Castleu, ali se zapravo veoma mnogo razlikuje, pre svega u tome što je ovaj Punisher kibog.

Pročitajte: Fantastic Four od pisca Jonathan Hickmana

U čuvenoj Marvelovoj trilogiji koja se zove “Dolazak Galaktusa”, seriji od tri vezane epizode, objavljene sredinom 1960-ih godina, koje obuhvataju brojeve 48, 49. i 50. pojavljuje se lik kiborga Punishera.

Kada se u 49. broju “Ako je ovo sudnji dan” Galactus sukobio sa timom Fantastic Four, kako bi odbio ove superheroje pozvao je svog pomoćnika, Punishera. Galactus je svoji signalom poslao poruku svemirskom brodu kako bi on poslao čudno, naoružano biće, koje je bilo pola robot, pola živo biće, nekoga koga su tvorci označili kao nemilosrdnu masu haosa, koja dolazi sa spoljne ivice poznatog sveta. 

pre the punisher stripblog

Tim Fantastic Foru se sukobio sa ovim stvorom, a koliku on snagu ima, pokazalo se u tome što ovaj tim nije uspeo da ga savlada, on je pružio žestok otpor i ispoljio snagu, nepoznatu i nepojmljivu, tada poznatom svetu.

Ovu trilogiju su uradili scenarista Sten Li, crtač Džek Kirbi i kolorista Džou Sinotu.

Ovaj Punisher je bio mašina za ubijanje, pre prave mašine za ubijanje, Franka Castlea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x