Strip o impičmentu Donalda Trampa

0

U cilju da se najbolje i najjednostavnije objasne događaji koji su doveli do impičmenta Dolanda Trampa, nastao je strip.

Strip o impičmentu Donalda Trampa Strip Blog

Američki internet portal Bussines Insider unajmio je dvojicu strip autora kako bi napravili strip o impičmentu predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa, i procedure koja je usledila nakon toga. 

Besplatan web strip je napisao Anthony Del Col, a nacrtao ga je Josh Adams. Priča počinje 2013. godine, od invazije na Ukrajinu od strane Rusije i dovodi čitaoce do kraja procesa impičmenta decembra 2019. 

Proces impičmenta Trampa započet je u septembru 2019. godine od strane predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, Nensi Pelosi, zbog pritiska koji je Tramp izvršio na čelnike drugih država da pokrenu istragu protiv bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država i demokratskog kandidata za izbore 2020, Džoa Bajdena. Ovo je treći put u istoriji da se pokreće proces impičmenta protiv nekog američkog predsednika. 

Pročitajte: Michael Keaton kao stari Bruce Wayne u Batman Beyond fan trailer-u (VIDEO)

Impičment je politički postupak za opoziv visokog državnog službenika s imunitetom (naročito predsednika SAD) zbog zloupotrebe položaja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x