KIKINDA: “Zagor iz našeg sokaka” ponovo okuplja domaće i strane autore!

0

Izložba “Zagor iz našeg sokaka” održaće se 21. februara 2020. godine u Kulturnom centru Kikinda.

kikinda stripblog

Sadržaj ove izložbe će biti 100 originalnih strip ilustracija različitih domaćih autora i 25 originalnih strip tabli različitih italijanskih autora izdavačke kuće Bonelli nastalih u periodu od 1970-2019. godine u crno-beloj, tuš tehnici dimenzija A4 i A3 formata.

-Zagor iz našeg sokaka“ je postavka crteža grupe strip autora iz svih republika i pokrajina bivše Jugoslavije, kao i originalnih strip tabli italijanskih autora, navodi se u saopštenju za medije od organizatora.

Pogledajte rubriku: “Zagor iz našeg sokaka”

Zagor iz našeg sokaka“ predstavlja postavku zbirke crteža grupe autora, originalnih strip tabli, kolekcionarskih primeraka stripa i ostalih eksponata čiji je zajednički činilac univerzum Bonelijevog strip junaka Zagora-te-neja.  Zbirka crteža nastala je zahvaljujući ideji Miodraga Ivanovića Mikice i dobroj volji strip crtača sa ovih prostora. Kao što je čuvena „Zlatna serija“ izlazila na celoj teritoriji bivše SFRJ, tako su i u zbirci crteža zastupljeni autori iz svih bivših republika i pokrajina. Nazivu izložbe kumovao je Jovan Gvero prilikom njene premijerne postavke na „Novosadskom strip vikendu“ 2017. godine. Propratni sadržaj izložbe su retki kolekcionarski primerci stripova, kako sa ovih prostora tako i iz Italije, Grčke, Francuske, Brazila, Turske, Finske, Nemačke, Španije, Izraela…

Do sada je praksa (a tako je i ove godine) bila da katalog izložbe bude u formi fanzin časopisa. Sadržaj tog fanzina su ilustracije koje su deo postavke, kratke priče domaćih strip scenarista i tekstovi strip analitičara. Takođe, pored pomenutih ilustracija i originalnih tabli, fanzin i postavka sadrže odabrane radove polaznika domaćih strip škola.

Pročitajte čitav program izložbe “Zagor iz našeg sokaka”: OVDE

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x