“Marvel Super Action”: Prvi dan The Punisherove osvete!

0

Serijal “Marvel Super Action Featuring” serijal, pokrenut sredinom sedamdesetih godina dvadesetog veka, iznedrio je nezaboravne avanture najvećih Marvelovih superheroja.

marvel super action stripblog

Prikaz stripa “Marvel Super Action – Koliko mi dođeš… toliko ti dođem” scenariste Arči Gudvija, i crtača Tonija Dezunika i Rika Rivala  

Prvi broj “Marvel Super Action” donosi nam priču o Franku Castleu, popularnom The Punisher-u. Ovaj broj je objavljen u januaru 1976. godine, a uradili su ga scenarista Arči Gudvi, i crtači Toni Dezunika i Riko Rival. 

Priča “Koliko mi dođeš… toliko ti dođem” govori, po prvi put o Punihser-ovoj prošlosti, o tome šta je on bio, kako je postao to što je danas i zbog čega je započeo rat koji vodi. 

Pročitajte: The Punisher: Dan kada je Punisher stupio na scenu!

Frank Castle je bio marinac, dobrovoljac u Vijetnamskom ratu, koji je nekoliko puta išao na samovoljno odsluženje vojnog roka u toku tog rata koje su Sjedinjene Američke Države vodile u maloj azijskoj zemlji, šesdesetih godina dvadesetog veka. Međutim, nije to ono što je stvorilo pravog The Punisher-a.

marvel super action stripblog

Frank Castle se zatekao sa svojom porodicom, ženom i decom usred okršaja lokalnih, gradskih bandi. To je bio fatalan događaj za sve članove porodice Castle, osim za Franka. Ovo je priča koju smo mogli pročitati i u “Marvel Max comics” serijalu u epizodi “Na početku beše…”, koju su uradili scenarista Gart Enis i crtači Derik Robertson i Luis Laros. Ali u “Marvel Super Action” broj 1. saznajemo priču o tome kako se Frank Castle osvetio bandi koja je pobila njegovu porodicu, zato što su ih videli, tačnije zatekli na delu.

Zbog ovog događaja, Frank Castle oseća, nakon svakog pokolja kriminalaca, dilera i trgovaca ljudima kako nije učinio dovoljno da bi osvetio svoju porodicu i to je ono što ga koči i što mu donosi nemir. Tako je on postao nemilosrdni The Punisher.

Epizodu “Koliko mi dođeš… toliko ti dođem” objavila je izdavačka kuća Čarobna knjiga u svom integralu “Essential Panišer” 2016. godine.

Ovo je bio prvi dan The Punisherove osvete!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x