Šesti po redu Međunarodni festival stripa u Nišu – Nifest

0

Šesti po redu Međunarodni festival stripa Nifest u Nišu, počeće u sredu 29. maja i trajaće do subote 1. juna 2019. godine.

-I ove godine smo pripremili bogat i raznovrsan program za sve one koji vole strip. U multimedijalnom prostoru Paviljona u niškoj tvrđavi biće sajam strip izdavača, potvrđen je dolazak desetak strip izdavača koji su pripremili sajamske popuste, dvadesetak programa, predavanja, promocije kao i pet, grupnih i autorskih izložbi, navodi se u postu na zvaničnoj stranici Međunarodnog festivala stripa Nifest iz Niša.

Najavljeno je oko dvadesetak gostiju, strip crtača, scenarista, izdavača… Proslaviće se veliki jubilej 50 godina Dikana, ujedno će i njegov tvorac otvoriti ovogodišnji Međunarodni festival stripa Nifest. 

Za prvi dan je predviđena berza stripova dan, od 15 do 22 časa. Prvi dan će biti otvorena izložba Alekse Gajića pod nazivom “Aleksikon” u Salonu 77 u tvrđavi. 

Drugog dana su tu izložba “Naučna fanstastika u srpskom stripu od 1935. godine do danas” i otvaranje izložbe posvećene jubileju, 50 godina od stvaranja Dikana.

strip blog

Mnoštvo sadržaja je previđeno za četiri dana trajanja festivala u Nišu i za svakoga će biti po nešto da se vidi, čuje i kupi. 

Detaljan raspored i sadržaj Međunarodnog festivala stripa Nifest u Nišu prenosimo u celosti:  

nifest stripblog

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x