Flerken: Upoznajte mačku iz filma Kapetan Marvel

0

U mesecima koji su prethodili izlasku filma Kapetan Marvel, svi su sumnjali da će ova mačka, koju smo upoznali u traileru, imati važnu ulogu u filmu. I svi su bili u pravu jer to nije samo obična mačka. To je Flerken.

flerken strip blog

Dok fanovi MCU-a koji ne čitaju stripove ne znaju šta to znači, stripadžije su dobro upoznate sa ovom posebnom vrstom. Sada to znaju i oni koji su pogledali film. Ipak, da bi malo bolje upoznali Flerken, donosimo vam sve što treba da znate o ovom stvorenju.

Flerken razume ljude kad govore

flerken strip blog

Obične mačke mogu razumeti ljude šta govore, ali nejasno. Ljudsko obraćanje mogu bolje shvatiti jedino njihovim govorom tela. Ali, Flerken je drugačiji i može razumeti ljudski govor u potpunosti. Intelekt ovih vrsta je isti kao i ljudski i oni u potpunosti shvataju tok razgovora između ljudi. To znači da kad je Nick Fury rekao Flerkenu da ubije Kree ratnika, Flerken je to razumeo.

Flerken može izleći preko 100 jaja

flerken strip blog

U stripovima, kada Carol ode u svemirsku avanturu i povede svoju mačku sa sobom, ona otkriva da to nije obična mačka već Flerken. Ovo je otkriveno tako što Flerken, kada je u svemiru, ostavlja za sobom svoja jaja. Tada Carol uviđa da je u pitanju vanzemaljsko stvorenje. Flerken može izleći i do 117 jaja.

Rocket Raccoon mrzi ova stvorenja

flerken strip blog

U filmu smo videli da se Skrull-i jako boje ovog stvorenja i svesni su da to nije obična mačka. U stripu, Rocket Raccoon identifikuje mačku kao Flerkena. On prezire ova stvorenja i želi da ga ubije pre nego što položi svoja jaja, ali ga Carol sprečava u tome. Ovaj, očigledno sporan odnos sa Flerkenom zaista treba obraditi u budućim MCU filmovima.

Pročitajte: Kapetan Marvel: Koje su zapravo njene supermoći?

Mogu da progutaju čitave univerzume

flerken strip blog

Kao što smo videli u filmu, ova mačka može da proguta više stvari nego obična. Flerken u sebi ima ”džepne dimenzije” poznate kao mehurići koji se nalaze u njegovim ustima. U njih mogu da stanu čitavi univerzumi, i da bi ga izbacio iz sebe, dovoljno je samo da ga pozove i tu je.

Flerken je majstor putovanja kroz dimenzije

flerken strip blog

Sposobnost Flerkena da u sebe skladišti univerzume, takođe mu omogućuje da putuje iz dimenzije u dimenziju. Ovaj proces nije lak, čak je i opasan. To nije iznenađujuće, jer putovanje u dimenziju koja se nalazi u njegovim ustima, ne zvuči lako. Zato Flerken retko koristi ovu sposobnost, ali je ipak bitna ova moć. Ako bi došlo do nevolje, mačka bi mogla iskoristiti ovu sposobnost da prebaci Kapetanicu Marvel iz jedne dimenzije u drugu kako bi je zaštitila. Možda i to vidimo u budućim MCU filmovima. 

Iako deluje opasno, prilično ga je lako zaustaviti

flerken strip blog

Pošto cela sposobnost Flerkena zavisi od usta, ako neko uspe da ih zatvori, učiniće ovo stvorenje bespomoćnim. Kada mu se usta pokriju, on je kao i obična zemaljska mačka. Ne može da izbaci pipke, ne može da proguta bilo šta i ne može nikog da ujede ili ogrebe. 

Prevedeno sa sajta CBR.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x