Kada je i kako Leks Lutor postao predsednik Amerike 1.deo

0

Verovali ili ne, Supermenov antologijski negativac Leks Lutor je u nekoliko navrata bio ni manje ni više nego predsednik Amerike.

leks lutor strip blog

Leks Lutor je čovek raznih talenata u svetu DC-ijevih stripova. On je harizmatični pronalazač, uspešan biznismen i čovek genijalnog intelekta. Sve ove osobine su izuzetno bitne ako se bavite politikom. Ali, Leks je poznati negativac, otkud on u politici? Genijalni, kriminalni mastermind izabran je za predsednika Amerike u nekoliko navrata. Pitate se ko bi glasao za ovakvog zločinca. Baš zato hajde da istražimo Leksovu vladavinu kao predsednika.

leks lutor strip blog

Najveća priča u kojoj je Lutor predsednik je došla ubrzo nakon Batman: No Man’s Land krize, u kojoj je Gotam bio pogođen velikim zemljotresom i odsečen, čak i odbačen od ostatka Amerike. Leks se okrenuo politici kada je njegova popularnost skočila nakon što je obnovio Gotam nakon zemljotresa. Prethodna administracija je loše rešavala probleme koje je izazvala katastrofa, a Leks je svojim intervencijama ukazivao na njihove propuste. Kasnije je obećavao velika tehnološka dostignuća i zabranu korišćenja fosilnih goriva i to mu je omogućilo da naseli čuvenu Ovalnu sobu Bele kuće. 

Pročitajte: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

Uprkos tome što su u početku odbijali, Betmen i Supermen se udružuju kako bi zbacili predsednika i na tom putu moraju da se suoče sa mnogo negativaca i heroja koji su preobraženi da slušaju predsednika. Lutor je na kraju srušio sam sebe tako što je priznao da je trgovao oružjem sa vanzemaljskim despotom Darkseidom. Betmen je snimio to priznanje. Brusu Vejnu je Lutorova administracija namestila unistvo, te je Betmen ovo priznanje o trgovini oružjem objavio javno. U daljem činu osvete, jer to je ipak Betmen, on kupuje Leksovo poslovno carstvo i to ispod njegovog nosa. Osramoćen i bankrotiran Leks Lutor je bio prinuđen da nakon manje od tri godine mandata, odstupi sa funkcije predsednika Amerike. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x