Disney će nastaviti da pravi Deadpool filmove sa R-rejtingom, izvan MCU

0

Sa kupovinom Fox-ovih filmskih i tv sredstava od strane Disney-a za 71 milijardu dolara, koja se polako ali sigurno privodi kraju, budućnost Deadpoola je u više navrata dovedena u pitanje.

deadpool stripblog

Kupovinom Foxa, Disney je dobio unosnu superherojsku franšizu sa R-rejtingom u vidu Deadpoola. Deadpool 2 je bio najuspešniji X-Men film ikada, ali na tome mogu da se zahvale i PG-13 izdanju koje je uređeno za kinesko tržište. Ovaj potez izgledao je kao pokušaj da se dokaže kako Deadpool može funkcionisati u PG-13 okruženju. Kako R-rejting nikada nije bio deo planova Disneya, generalni direktor Bob iger, u razgovoru sa investitorima, izjavljuje kako je u procesu dogovora oko nastavka franšize, studio ipak zainteresovan da pravi nove Deadpool filmove sa R-rejtingom, navodi Screenrant.

Iger je napomenuo kako postoji određena popularnost Deadpool franšize koja je sa dva filma zaradila 1,5 milijardi dolara širom sveta. Isto tako je napomenuo kako bi hipotetički nastavak Deadpoola sa R-rejtingom zahtevao od njih određenu dozu opreza u brendiranju filmova sa R-rejtingom kako se gledaoci ne bi zbunjivali. Ovo bi potencijalno značilo da će se Deadpool držati podalje od MCU franšize. 

Pročitajte: Avengers: Endgame će trajati 3 sata, reakcije na prve projekcije sjajne

Pošto dogovor još nije zaključen, budućnost Deadpoola ostaje nejasna do prvih zvaničnih informacija. Iger je ranije izjavio kako bi želeo da Marvel Studio apsorbuje sve likove iz Mavrelovih stripova, kako bi postali jedan entitet u MCU, sa uverenjem da će svi likovi koje će dobiti kada se Disney-Fox dogovor zaključi dobiti reboot u MCU. Čini se da će Deadpool biti jedini lik osuđen da bude izvan ovog entiteta i da će nastaviti da zbija šale na njihov račun. Potencijalno dobra stvar u vezi ovoga je da će Marvel i Disney ovako moći da naprave razliku između filmova sa R-rejtingom i MCU filmova. 

Ako Deadpool na kraju ostane izvan MCU, to znači da fanovi ne treba da očekuju da će u skorijoj budućnosti imati film sa R-rejtingom u sklopu MCU franšize. Marvel Studios je trenutno pun samopouzdanja na svim poljima, ali ako veruju da unapred postavljena superherojska franšiza sa R-rejtingom neće funkcionisati u sklopu MCU, onda verovatno neće skoro povući okidač i napraviti neki superherojski film za odrasle, kakav bi na primer mogao biti Blade. Ovo bi moglo značiti da su špekulacije oko toga da će budući Black Widow film imati R-rejting, lažne. Možda je prerano govoriti o svemu ovome, ali ono što fanove Deadpoola treba da raduje je činjenica da će se Deadpool univerzum definitivno nastaviti na ovaj ili onaj način. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x