DC Comics odaje počast Stenu Liju

0

Čak i među gigantskim rivalima, kao što su DC i Marvel u industriji stripova, postoji zajednički jezik. 

dc comics stripblog

DC Comics je ove nedelje odao počast nedavno preminuloj ikoni Marvel Comics-a, Stenu Liju u svim ovonedeljnim stripovima. Li je preminuo 12. novembra 2018. usled komplikacija sa upalom pluća kada mu je srce otkazalo. 28. decembra bi proslavio svoj 96-ti rođendan, a mnogi fanovi, saradnici i poznate ličnosti su na društvenim mrežama objavili svoje tribjute, uspomene i sećanja na Marvelovog čuvenog izdavača, pisca i urednika.

Pročitajte: Crna traka na Supermenovoj ruci u čast Stenu Liju

Mnogi kreatori u svetu stripa su proveli vreme radeći za izdavačke kuće uključujući i veliki dvojac Marvel i DC. Sten Li nije bio izuzetak. Njegov prvi posao za DC bio je u Detective Comics #600 gde je u poslednjem poglavlju priče Blind Justice napisao odu posvećenu Betmenu. Lijev prvi strip za DC bio je Just Imagine 2001. godine, gde je poznati kreator Marvelovih popularnih heroja obradio popularne DC-ijeve heroje poput Supermana, Wonder Woman, Batmana, The Flasha, menjajući ih u svom prepoznatljivom stilu. Njegov finalni strip rad za DC bio je projekat DC Presents: Superman #1 gde je bio deo serijala koji je odavao počast tada nedavno preminulom Julijusu Švorcu, bivšem uredniku DC Comics-a. Poslednje što je uradio za DC je bio kameo za dugometražni crtani film ,,Teen Titans Go! To the Movies”.

Uprkos njegovom doprinosu i radu za Marvel Comics, u izdavačkoj kući DC su odlučili da mu odaju svoje poštovanje kao kreatoru tako što će se ova stranica naći na kraju svih ovonedeljnih DC stripova.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x