Samurai 8 – Nova manga kreatora Naruta (VIDEO)

0

Otkada je kreirao Naruta tokom 90-ih, gotovo svi radovi Masaši Kišimotoa su bili povezani i ispunjeni nindža tematikom. Ali sada Kišimoto skreće svoju pažnju na naučnu fantastiku sa svojom novom manga serijom Samurai 8.

Samurai 8

Kišimoto će pisati scenario, a ilustrovaciju će raditi Akira Okubo, njegov bivši asistent. Samurai 8 je najavljen na Jump Festa japanskom festivalu o mangi i animeu koji se održava jednom godišnje. Na istom festivalu je premijerno prikazan i trailer koji nam pokazuje nekoliko brzih scena kibernetičkih vojnika i borbe mačevima.

U saopštenju festivala Kišimoto je rekao ,,Volim stvari u japanskom stilu, oduševljen sam kulturom i dekorom. Takođe volim i naučnu fantastiku. Uzbuđen sam zbog ove kreacije. Pošto volim obe stvari, odlučio sam da ih kombinujem.”

Kišimoto dodaje ,, Radiću naporno kako bih ovo učinio interesantnijim čak i od Naruto serije.”

S obzirom na veliku globalnu popularnost Naruto serije, ovo će svakako biti impozantan zadatak. Naruto je u svom originalnom trajanju od 1999. do 2014. uz Dragon Ball postao najpopularnija manga na svetu. Serija je izazvala jako uspešnu i dugotrajnu adaptaciju animea i niz nastavaka.

Shonen Jump će sa izdavanjem Samurai 8 početi u 2019. Precizan datum još uvek nije poznat.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x