Prvi latino karakter Blue Beetle stiže u DCEU

0

Uspeh filmova kao što su Wonder Woman i Black Panther su i više nego dobro dokazali da ne mora u svakom filmu glavni superheroj po default-u biti muškarac niti belac.

blue beetle stripblog

Stoga WB želi da iskoristi priliku i u svoj superherojski univerzum uvede prvog odgovarajućeg latino karaktera kao glavnog. Radi se o karakteru koji se zove Jaime Reyes poznatiji kao Blue Beetle.

Blue Beetle je nastao 1939. i originalno je u pitanju bio belac. Zvao se Dan Garret i izvor njegovih moći je bio vitamin 2-X koji mu je povećavao snagu i izdržljivost, dok je na sebi nosio neprobojni plavi kostim. Zanimljivo je da karakter nije nastao od strane DC-a već tadašnje izdavačke kuće Fox Comics u serijalu Mystery Men Comics #1. Kada je sredinom 50-ih godina Fox Comics ostao bez posla, prodali su prava na lika izdavačkoj kući Charlton Comics, gde je Blue Beetle znatno prerađen. U njihovoj priči Garrett ( kome je dodato još jedno t) je bio arheolog koji je svoje moći dobio preko mistične bube skarajeba koju je pronašao u iskopinama u Egiptu. Tada je dobio supermoći poput nadljudske snage, letenja i sposobnosti da generiše energetske ekslpozije.

Pročitajte: Daredevil otkazan sa Netfliksa nakon tri sezone (VIDEO)

1983. Lik je prodat DC-u, da bi 2006. bio potpuno promenjen. Jaime Reyes je običan srednjoškolac iz Teksasa, El Paso, koji skarabeja pronalazi vraćajući se iz škole. Zanimajući ga šta bi to moglo biti, odnosi skarabeja kući koji noću oživljava i kači se za Reyes-ovu kičmu. Moći se u početku ispoljavaju po sopstvenoj volji, ali Jaime polako uči o njima. Kada je u opasnosti skarabej se aktivira oblačeći ga u plavi oklop visoke tehnologije. Oklop se konfiguriše kreirajući širok spektar naoružanja. Takođe oklop kreira krila za letenje koja često služe i kao štit.

Što se tiče filmske adaptacije o njoj je do sada poznato samo da će scenario pisati Gareth Dunnet-akvamenstripblogAlcocer, manje poznati scenarista i reditelj meksičkog porekla. Ostaje da vidimo koga će WB izabrati kao glavnog glumca za ulogu i kako će se Blue Beetle snaći u DC-ijevom superherojskom univerzumu.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x