O Strip Blogu

Strip Blog je nastao kao ideja diplomiranog novinara i komunikologa Miloša Simića kroz njegov rad u medijima. Strip je uvek bio jedna od tema o kojima se pisalo u drugim medijima, a na Strip Blogu deveta umetnost će biti GLAVNA, SPOREDNA I JEDINA TEMA.

Prve tekstove o stripu, autor je započeo na jednom portalu punom ljubavi za kulturu i učenje pisanja tekstova na novinarski način, gde je brzo postao i urednik rubrike “Strip”. Portal se zove Beogradska nedelja.

Kasnije je počeo da objavljuje svoje tekstove u dnevnom listu Danas gde je radio kao volonter i honorarno angažovan novinar. Takođe je objavljivao i tekstove na portalu Nedeljnika preko platforme Moj Nedeljnik.

Mnogo tema, stripova, intervjua i priča objavljenih u medijima dovelo je autora na ideju da napravi svoju internet bazu tekstova o stripovima i tako je nastao Strip Blog. Nakon toga nastala je i istoimena Fejsbuk stranica i tako mic po mic, autor je nakon godinu dana vođenja bloga pokrenuo svoj sajt. 

Na starom blogu dostigao je cifru od 21 hiljade poseta sa 70 tekstova. 

Sada, sa još većim entuzijazmom nastavlja svoj rad, sa saradnicima. Autor je član Zajednice stripskih festivala kao jedan od sudija časti. 

Zahvalni smo svim autorima, izdavačkim kućama i festivalima na saradnji.

Glavni i odgovorni urednik: Miloš Simić

Pišite nam na: kontakt@stripblog.in.rs