Donirajte Strip Blog projekat

donirajte strip blog stripblog

Strip je uvek bio jedna od tema o kojima se pisalo u drugim medijima, a na Strip Blogu deveta umetnost će biti GLAVNA, SPOREDNA I JEDINA TEMA.

Strip Blog je namenjen ljubiteljima devete umetnosti, kao specijalizovan medij samo za oblast stripa. Bavi se ovom granom umetnosti na informativan i analitički novinarski način.

Sajt je nastao kao ideja novinara Miloša Simića koji se kroz svoj rad u medijima bavio stripom. Na Strip Blogu je objavljeno, za godinu dana postojanja, preko 850 tekstova, intervjua, vesti i prikaza stripova i filmova rađenih po stripu.

Takođe, na Strip Blogu se nalazi i najveće istraživanje o strip umetnosti i autorskom u Srbiji, do sada urađeno, pod naslovom „Borba sa strip vetrenjačama“.

Objavljeno je do sada mnoštvo stripova mladih i neafirmisanih umetnika. Strip Blog se stara da objavljuje stipove mladih autora i napravio je saradnju sa novosadskom i beogradskom školom stripa, kako bi se na sajt postavljali radovi polaznika ovih škola.

Strip Blog ima i svoj „Web Magazin“, koji je do sada dostigao četiri broja.

Ono na šta se stavlja akcenat u radu na Strip Blogu jeste da se napravi plaćena praksa studentima novinarstva. Zašto plaćena? Zbog toga što je danas rad u medijima za mlade novinare, u najvećem broju medija, zasnovan na volonterskom radu, bez dinara. Volontiranje ide u nedogled i zato Strip Blog ne želi da nastavi tu tradiciju, već želi da pored praktičnog znanja, ponudi mladim novinarima, početnicima i podsticaj.

Danas u redakciji radi četiri novinara Miloš Simić, Milidar Švonja, Nikola Tasković i Tomislav Antolić. Naravno, zahvalni smo svim saradnicima koji nam nude svoje tekstove o strip umetnosti i radosni smo što ih je sve više.

Posebno smo ponosni na saradanju sa fanzinom “Zagor iz našeg sokaka”.

Radi se i android aplikacija za Strip Blog. Na pravljenju aplikacije učestvuje student ETF-a u Beogradu, kako bi mogao, kasnije poslodavcima da pokaže u svom CV obrascu da je napravio android aplikaciju. Tako da mi podržavamo i takvu delatnost.

Svakako nam trebaju sponzori koji žele da podrže ovakav projekat, zbog navedene želje da se organizuju plaćene prakse, ali i zbog toga što bi trebalo promovisati stranicu na društvenim mrežama, kako bi se broj od nekoliko stotina posetilaca dnevno povećao.

Podržite nas i pomozite nam da opstanemo, kao specijalizovan medij jedne od grana umetnosti u kojoj su naši autori najcenjeniji i traženiji u Evropi i svetu.

Primalac: Miloš Simić, Nova 31/16, Ugrinovci  
Svrha plaćanja: Projekat Strip Blog
Broj računa:  265-0000005059202-88

Dinarski račun: 265-0000005059202-88 

PayPal: stripblogger@yahoo.com

Glavni i odgovorni urednik: Miloš Simić

Pišite nam na: stripblogger@yahoo.com