Marvel najavio povratak Miracleman-a i Nila Gejmena

Nakon mnogo glasina tokom prethodnih par godina, Marvel Comics je konačno najavio nove strip avanture Miracleman-a koje će pisati Nil Gejmen, a crtati Mark Bakingem.

Gejmen i Bakingem će nastaviti priču tamo gde su stali 1993. pre skoro 30 godina, kada je serijal prekinut zbog bankrota izdavačke kuće Eclipse i pravne borbe za autorska prava nad likom Miracleman-a. gejmena

Marvel Comics će stoga objaviti neizmenjeni zaključak ciklusa priča, kakav su Gejmen i Bakingem imali u vidu još tokom 90-ih, pod naslovom Srebrno doba, a takođe će objaviti remasterovana poslednja dva poglavlja koja je izdavačka kuća Eclipse prvobitno objavila ranih devedesetih, brojeve #23 i #24, sa novim crtežima, ilustracijama i bonus materijalom. U isto vreme, Marvel Comics će takođe objaviti novo izdanje Zlatnog doba, prvi deo sage Gejmana i Bakingema. 

“Vratili smo se!” Bakingem je rekao u saopštenju koje je objavio Marvel Comics. „Nil i ja imamo ove priče na umu od 1989. godine, tako da je sjajno što smo konačno jako blizu tome da ih podelimo sa našim čitaocima.

Pročitajte: “Miriklmen” – Trilogija o natčoveku i kompleksu Boga

„Radio sam do krajnje granice svojih mogućnosti da stvorim nešto posebno za ovaj strip“, ​​nastavio je. „Kinematičan pristup, čist i elegantan, najbolje crtanje iz mog stila, ali i da odajem počast izuzetnim talentima svih onih koji su nam prethodili, čije su jedinstvene vizije oblikovale ovaj revolucionarni serijal tokom četrdeset godina, i Marvelmena iz 1950-ih, na kojima je lik izgrađen.”

Miracleman, prvobitno nazvan Marvelman, kreirao je 1953. Mik Englo za izdavačku kuću Len Miller & Son, a zatim ga je 1982. godine ponovo pokrenuo Alan Mur sa izdavačima Quality i Eclipse, da bi ga nakon #16 broja nastavio Nil Gejman. Nakon bankrota Eclipse-a i pravnih peripetija, prava na lik stekao je Marvel Comics, koji od 2014. ponovo objavljuje postojeće priče Mura i Gejmena, sa namerom da objavi neobjavljena poslednja poglavlja sage i dovede Miraclemana u Marvel univerzum.

Miracleman: Silver Age je najavljen za oktobar ove godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x