The Boys su bili deo DC Comics-a, gde su ih zamalo ugasili

0

Strip The Boys su kreirali scenarista Gart Enis i crtač Derik Roberston, od kojih oba autora imaju dugu istoriju sa DC-ijem.

The Boys su bili deo DC Comics, gde su ih zamalo ugasili

Robertson je crtao neke stripove o Ligi Pravde, dok je Enis napisao neke stripove o Betmenu, ali je poznatiji po svojim dugim serijalima poput Helblejzera, Hitmena i svoj najpoznatiji serijal, Propovednika. Robertson i Enis su po prvi put udružili snage na Marvelovom stripu Fury iz 2001. godine koji je bio strip za zreliju publiku sa R ocenom. Kasnije su zajedno radili i na stripovima o Panišeru. the boys

Godine 2006. DC najavljuje Enisovu i Robertsonovu satiru, The Boys, strip koji je prvobitno trebalo da se odvija unutar DC-ijevog stripovskog univerzuma, ali su kreatori rešili da odu korak dalje i da strip bude u univerzumu koji je odvojen od DC-a. DC je promovisao The Boys-e u ogromnoj meri, stvarajući hajp u vezi ovog stripa kao strip koji će nadmašiti čak i Propovednika. Čak su i pomerili prethodno zakazanu premijeru za 2 meseca unapred kako bi izdali prva dva broja u isto vreme i tako napravili što veću buku među čitaocima. 

Prvih šest izdanja izašlo je pod DC-ijevim Wildstorm imprintom, a strip je obilovao nasiljem, krvlju, upotrebom droga, psovkama, samopovređivanjem i najbizarnijim scenama seksa koje ne možete ni da zamislite. Šta se dogodilo i zašto je DC povukao crtu?

Pročitajte: Kultna animirana serija Nindža Kornjače iz 1987. postaje strip

DC je povukao crtu nakon sedmog broja zbog ismevanja Betmena i tada je odlučeno da se serijal ukine. Razlog je što su The Boys u sedmom broju predstavili Teka Najta, milionera bez supermoći koji koristi visokotehnološke sprave da se bori protiv kriminala uz pomoć svog pomoćnika tnejdžera i vernog batlera. On zapravo izgleda kao pristojan momak,sve dok ne razvije psihološki problem koji ga dovodi do spontanih seksualnih odnosa i sa živim bićima i sa neživim objektima. Kada počne da ima nečiste misli o svom pomoćniku, Tek Najt odbacuje klinca i pokušava da dobije pomoć, ali njegov „verni batler“ na kraju priča novinarima o svim njegovim pobudama (kao osveta za incident bez pristanka koji uključuje batlerovo uvo). Tek Najt pada u nemilost i biva otpušten iz sopstvenog tima superheroja, ali se onda iskupljuje kada  meteorit preti da uništi Zemlju, i on se dobrovoljno javlja da odleti u svemir i zaustavi ga … svojim penisom.

DC je u pretprodaji uspeo da proda veliki broj primeraka sedmog broja stripa, ali je naglo otkazao čitav serijal uprkos dobroj rekaciji publike i kritike. Enis i Robertson su kasnije izjavili da sa DC-ijem nije bilo zle krvi i da DC jednostavno nije bio dovoljno dobar dom za The Boys-e. To što su pretvorili najprofitabilnijeg superheroja cele kompanije u seksualnog manijaka nije se dobro odrazilo po Enisa i Robertsona… bar u tom trenutku. 

Srećom, DC je hladnokrvno vratio autorima prava na strip The Boys, te su Enis i Robertson vrlo brzo našli novog izdavača, Dynamite Entertainment. Na kraju, Enis je rekao da je izbacivanje iz DC-a bila „najbolja stvar koja se desila ovom serijalu“ pošto je mogao da piše stripove bez da se stalno brine da će razbesneti nekog tamo izvršnog direktora Warner Bros-a.

The Boys su na kraju imali čak 72 broja i razne mini serijale. Još veću popularnost stiču Amazonovom TV serijom čija je treća sezona trenutno aktuelna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x