John Romita Jr se vraća u Marvel Comics

0

Nakon dugogodišnjeg rada za DC Comics, legendarni strip umetnik John Romita Jr se vraća u svoju staru kancelariju da radi na novim projektima za Marvel.

John Romita Jr se vraća u Marvel Comics

John Romita Jr vraća se u Marvel Comics nakon što je skoro deceniju radio u DC-u. Plodni umetnik, najpoznatiji po radu na Spider-Manu i drugim Marvelovim naslovima, ponovo će se pridružiti ovoj izdavačkoj kući da bi radio na novim Marvelovim naslovima. Romita mlađi je najavio da je njegov povratak zakazan za ovaj jul 2021. godine.

Karijera Romite mlađeg u Marvelu traje skoro 50 godina, objavivši svoj prvi strip o Spajdermenu 1977. godine Napredovao je radeći na Iron Man i The Uncanny X-Men naslovima, ali ga kritičari i čitaoci najviše hvale za njegov rad na Amazing Spider-Man 1980-ih zajedno sa piscem Denisom O’Nilom. Tokom svog rada na Spajdermenu uveo je negativce poput Hydro-Man, Madame Web i Hobgoblin. Takođe je radio sa J. Micheal Straczinskim na ponovnom pokretanju serijala Amazing Spider-Man i postao je glavni oslonac kompanije sve do odlaska 2013. godine, kada je od strane DC Comics angažovan kao umetnik za Supermena zajedno sa piscem Geoffom Johnsom.

Pročitajte: Rasel Krou će glumiti u Marvelovom filmu “Thor: Love and Thunder”

Sada, nakon devet godina rada za DC, Romita Jr. je ponovo krenuo put Marvela. U izjavi objavljenoj na Marvel.com, Romita Jr. deli svoje oduševljenje povratkom u kompaniju.

„Imao sam veliku sreću više od nekoliko puta u životu i sada mogu da dodam ovaj poslednji događaj na toj listi. Vratio sam se u Marvel, kompaniju u kojoj sam započeo karijeru, i ne bih mogao da budem oduševljeniji! Bukvalno, u ovom trenutku, radim na svom sledećem velikom projektu Marvel, i to je eksplozija!!! Uzbuđen sam jednako kao i kad sam tek počeo da radim za Marvel i potrudiću se to vidi kroz moj rad Nadam se da će i fanovi to videti“, istakao je Romita Jr.

Projekti Johna Romite Jr. u Marvelu za sada ostaju misterija. Izdavač još uvek nije otkrio na kojim tačno će naslovima umetnik raditi. Više o njegovim budućim projektima ćemo znati kada on i Marvel Comics objave više informacija ovog jula.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x