Strip “Nedostaci” Adrijana Tomine će biti adaptiran u film

0

Grafička novela “Nedostaci” dobiće svoju filmsku adaptaciju.

Strip “Nedostaci” Adrijana Tomine će biti adaptiran u film

Scenario za film po stripu “Nedostaci” napisaće sam autor Adrijan Tomine, dok će film režirati glumac Rendal Park, glumac koga smo skoro gledali u Marvelovoj seriji WandaVision, i ovo će mu biti rediteljski debi.

Adrijan Tomine je ovaj strip objavljivao u svom sopstvenom strip magazinu Optic Nerve u periodu od 2004. do 2007. kada je strip prikupljen i objavljen kao jedna knjiga. 

POVEZANO: “Nedostaci”: Razočaranost raskidom, prevarom ili razočaranost u čoveka

Tomineov strip “Nedostaci” već dugo se smatra remek delom savremenog azijsko-američkog pripovedanja. Njegov glavni lik, Ben Tanaka, vlasnik je bioskopa koji se bori sa implikacijama rase i kulture. Ben živi sa svojom devojkom Mikom Haiaši, politički aktivnom i entuzijastičnom devojkom, čiji entuzijazam on ne deli. Njegova najbolja prijateljica Alice Kim je lezbejka koja želi da se on pretvara da joj je dečko, tako da njena konzervativna porodica neće saznati o njenom pravom seksualnom identitetu, dok mašta o vezi sa plavokosom i plavookom devojkom sa zapada. Sve to postaje veoma komplikovano, vrlo brzo.

,,Nedostaci su knjiga koja mi je veoma prirasla srcu i dugo sam se opirao ideji o bilo kojoj adaptaciji koja se nije osećala verno stilu i duhu materijala. Sada sam osvojen strašću i vizijom Rendala Parka i produkcijskih kuća Roadside Attractions i Imminent Collision”, izjavio je Tomine. 

Datum izlaska filma, niti detalji o glumačkoj postavi još uvek nisu poznati.

Strip “Nedostaci” je kod nas objavila izdavačka kuća Komiko 2018. godine.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x