Liga Pravde Zeka Snajdera: Zašto Betmen sanja košmarnu budućnost?

0

Liga pravde Zeka Snajdera otkrila je nove detalje o apokaliptičnoj budućnosti DC-ijevog filmskog svemira pomoću Betmenovih snova o mračnoj budučnosti.

Liga Pravde Zeka Snajdera zaronila se dublje u Betmenove noćne more koje smo prvi put videli u filmu Betmen protiv Supermena. Betmenovi snovi pokazuju usmornu budućnost i postapokaliptičnu atmosferu. Supermen je pao pod kontrolu Darksejda, ranjiv nakon smrti Luis Lejn, Čudesna Žena i Akvamen su mrtvi, a Betmen je primoran da sarađuje sa Džokerom kako bi popravio stvari. Međutim, Liga Pravde ne objašnjava zašto je Mračni Vitez zapravo sposoban da vidi ovu budućnost.

U Ligi Pravde Zeka Snajdera, Betmen nije jedini koji ima kontakt sa budućnošću koja se odvija ako se određeni događaji dogode. Kiborgu takođe ima uvid u tu budućnost kada se povezao sa Supermenovim brodom, neposredno pre nego što superheroji vaskrsnu Supermena. Brod nije previše oduševljen njime, a Kiborgu se prikazuju isečci budućnosti, gde je Supermen sada pretnja, a svet kontroliše Darksejd. Čovek od Čelika je čak viđen kako drži Batmanov kaput, što u velikoj meri implicira da je Mračni Vitez vrlo verovatno ubijen od ruke Kriptonijanca. Međutim, Kiborgova vizija budućnosti u ovom kontekstu ima više smisla od Betmenove, jer je bio upoznat s informacijama dok je bio povezan sa Supermenovim brodom. Zašto se onda Brusu Vejnu ponavljaju ove noćne more?

Da bi razumeli zašto je Betmenov um tako svestan budućnosti, osvrnimo se na Flešovo upozorenje iz budućnosti iz filma iz Betmen protiv Supermena, u kome je naglasio da je Luis Lejn bila ključna za sprečavanje ove budućnosti. Tipično u naučno-fantastičnim svojstvima, sećanja iz prošlosti ili budućnosti pamti samo osoba koja se kreće kroz vreme (uz određene izuzetke). U kontekstu Lige Pravde, moguće je da je Betmen u stanju da iskusi ove slutnje jer su to zapravo njegova preostala sećanja na izbrisanu ili izmenjenu budućnost. Fleš iz budućnosti je posebno tražio Betmena iz prošlosti, pa je razumljivo da je ova veza ono što takođe omogućava Brusu bolji uvid u ono što bi se moglo dogoditi, uprkos tome što on nije bio taj koji je putovao kroz vreme.

Pročitajte: BRZRKR će dobiti film na Netflixu sa Keanu Reeves-om u glavnoj ulozi

Batmanove vizije su verovatno neželjeni efekti pukotina nastalih u hronologiji, uzrokujući pukotine u sećanjima superheroja dok njegov um radi na konsolidaciji događaja sadašnjosti i budućnosti. Vizije Njegove vizije su na kraju znak budućnosti koja se već postavlja u sadašnjost. Može biti da prvo mora da proživi događaje iz budućnosti da bi mogao da promeni svoje postupke.  Brus ima nekoliko snova tokom filma Betmen protiv Supermena i Lige pravde, ali još uvek nije u stanju da tačno shvati šta oni znače. Zna da to nije dobro, ali izgleda da nije svestan da su postavljeni u bliskoj budućnosti.

Štaviše, Snajder je otkrio da će se u filmu Liga Pravde 2, film koji je prvobitno najavljen zajedno sa prvim delom pre nekoliko godina, ali ga je Warner Bros. ukinuo, ova košmarna budućnost ostvariti. Zastrašujući događaji koji su se dogodili pod Darksejdovom kontrolom bili bi preokrenuti u filmu Liga Pravde 3, dok bi se Betmen žrtvovao da bi osigurao da se ta budućnost zapravo nikada ne dogodi. Moguće je da Mračni Vitez još uvek doživljava ove uspomene na izgubljenu budućnost, jer su se događaji iz budućnosti već dogodili. Inače, Fleš ne bi putovao unazad da bi ga upozorio.

Izvor: Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x