Frank Thorne, legendarni crtač Crvene Sonje je preminuo u 90. godini

0

Frank Thorne, američki crtač stripova, najpoznatiji po radu na stripovima o Crvenoj Sonji za Marvel Comics, umro je u svojoj devedesetoj godini.

Frank Thorne, legendarni crtač Crvene Sonje je preminuo u 90. godini

Frank Thorne je rođen 16. juna 1930. godine, a karijeru crtača stripova započeo je 1948. godine, crtajući romantične stripove za izdavača Standard Comics, a kasnije je radio na raznim novinskim stripovima, kao što su Perry Mason, Flash Gordon i The Green Hornet.

Počev od Marvel Feature #2 iz 1976. godine, Thorne je počeo crtati Crvenu Sonju, lik koji su kreirali Roy Thomas i Barry W. Smith u Marvel Comics ‘Conan the Barbarian serijalu. Nasledio je Dicka Giordana, koji je crtao Sonjij lik u Marvel Feature #1. Thorne je crtao Crvenu Sonju tokom većine njenih prvih istoimenih solo serijala u Marvelu, koji su trajali od januara 1977. do maja 1979. i objavljeno je 15 brojeva.

Pročitajte: Marvel proslavlja 80 godina Kapetana Amerike

Umetnik je potom kreirao nekoliko erotskih fantastičnih stripova, pišući i ilustrujući „Moonshine McJugs“ za Playboy, „Lann“ za Heavy Metal i „Danger Rangerette“ za National Lampoon. Takođe je stvorio miniseriju Ribit za Comico, kao i niz grafičkih romana za Fantagraphics Books, uključujući Ghita od Alizarr-a, The Iron Devil i The Devil’s Angel. Thorne-ov rad doneo mu je višestruke počasti, uključujući nagradu Nacionalnog društva karikaturista 1963. godine, nagradu San Diego Inkpot 1978. i uredničku nagradu Playboy-a.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x