“BRZRKR” – Strip glumca Keanu Reeves-a i junak inspirisan njegovim likom

0

Keanu Reeves u suradnji sa Matt Kindtom i Ron Garneyjem ostvaruje svoj dugogodišnji san sa službenim izdanjem strip projekta “BRZRKR” baziranog na njegovoj ličnosti.

“BRZRKR” - Strip glumca Keanu Reevesa i junak inspirisan njegovim likom

No, izgled glavnog lika nije jedina poveznica sa Keanu Reevesom, jer od prve stranice vidimo rekreaciju njegove poznate fotografije u kojoj sam sjedi na klupi.

Slika koja je skoro svima poznata odmah daje do znanja čitateljima da će glavni lik povlačiti puno iz njegovog osobnog života, pogotovo jer će sami Keanu usko surađivati sa nastavkom priče cijelog projekta.

U stripu pratimo ratnika poznatog samo kao Berzerker, dok kreće u smrtonosnu misiju za koju je samo on sposoban izvršiti do kraja. Veliko izdanje sa više od 40tak stranica pokazuje da je glavni junak najbolji u onome što radi. Početak stripa nema puno teksta, što je dobro jer tako lako pratimo brzi tempo akcije, te odmah dobijemo traženi dojam Berzerkera i osjećaj stripova koje možemo očekivati u budućnosti.

Kreatori su svjesni da su ljudi došli zbog akcije pa se upravo na to fokusiraju u ovom izdanju. No, pred sami kraj stripa tempo usporava pa polako otkrivamo da Berzerker surađuje sa Američkom vojskom, koja zauzvrat pokušava otkriti što baš njega čini drugačijim od prosječnog čovjeka. 

POVEZANO: Strip Kijanu Rivsa “BRZRKR #1” prodat u neverovatnih 600.000 primeraka

Svakom novom misijom njegova sjećanja se otključaju pa Berzerker uz nas čitatelje otkriva detalje svojeg bivšeg života, koji je puno duži nego što smo mogli naslutiti. 

Sa takvim plot twistom otvaraju se velike mogućnosti sa flashback scenama gdje bismo mogli vidjeti glavnog lika u brojnim povijesnim događajima. 

Krvavo dobra zabava gdje vam neće faliti akcije, podsjeća na filmove iz 90tih, sa stereotipičnim protagonistom koji je vuk samotnjak, opremljen sa specijalnim vještinama, okružen misterijem u potrazi za smislom svojeg postojanja. 

Reeves, zajedno s veteranskim kreativnim timom, donosi zaista uzbudljivo izdanje koje zadirkuje veće, ambicioznije stvari koje slijede kako se serija nastavlja.

Autor: Tomislav Antolić

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x