The Last Ronin #2 – Kako su umrle Nindža Kornjače

U dalekoj budućnosti gdje su sve osim jedne Ninje Kornjače umrle, dobijamo epski nastavak u obliku Posljednjeg Ronina.

U prvom izdanju The Last Ronin smo otkrili da je Michelangelo jedini preživjeli član Ninja Kornjača, te da je April O’neil živa. Priča se nastavlja ukratko nakon Michelangelovog pokušaja da si oduzme život zbog neuspjeha da osveti svoju familiju i ubije Oroku Hirotoa, posljednjeg unuka Shreddera. last ronin

Kroz bolna sjećanja April O’neil vidimo što se dogodilo na dan kada je Foot Clan odlučio prekršiti pakt mira sa Ninja Kornjačama. Nedavno zaručena za Casey Jonesa, April i Casey pozvali su svoje prijatelje na večeru kako bi proslavili velike vijesti. No na stolu ih ne dočeka topla hrana već hladno tijelo Mastera Splintera. Kompletno šokirani i nespremni Ninje Kornjače razrađuju plan za osvetu, no Raphael se nije mogao strpiti, te je instantno krenuo u protunapad. 

Sam protiv stotinu Foot vojnika, Raphael je uspio drastično smanjiti njihove brojke, no nažalost ni to nije bilo dovoljno jer je na kraju pao pod mačem Karai, kćeri Splintera koju je odgojio Shredder.

Michelangelo nije jedini koji je izgubio svoju obitelj, April je morala pokopati svojeg zaručnika nakon što je izgubila ruku i nogu, te se brinula o svojoj kćeri Casey koja je dobila svoje ime po ocu. 

Napokon budan, Michael pokušava procesuirati sve što se događa oko njega uz priviđenje duhova njegove braće koji ga opsjedaju poput mentalnog sloma.

POVEZANO: “Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Roninn”: Kornjača sa crnim povezom u osvetničkom pohodu za svoju braću!

Michael je nekada bio najmanja Ninja Kornjača, ali kroz godine se njegova mutacija nastavila, pa je sada veći, jaći, izdržljiviji nego ikada prije.

April, Casey i Michael razgovaraju o prošlosti, gdje otkrivamo što se dogodilo s njim i gdje je bio sve ove godine. Nakon što više nije mogao podnijeti gubitak svoje familije Michael je otišao u izolaciju gdje je tražio smisao života. Hodao je po planinama prekrivenim snijegom dočaranim u crno bijelim ilustracijama od jednog i jedinog Kevina Eastmana koji je uz Petera Lairda kreirao Teenage Mutant Ninja Turtles stripove davne 1984. godine. 

Duboko je pogledao u svoju dušu, pročitao tekstove svojeg oca Splintera, te je napokon odlučio da njegova sudbina nije gotova. Tako je Michelangelo postao posljednji Ronin koji neće stati dok ne osveti svoju braću. 

No za to će mu trebati pomoć od April i Casey koja je puno sretnija nego što smo mislili.

Casey je namijenjena da predstavlja nas kao čitatelje. Kroz godine je slušala njihove priče poput pravog fana, skupljala je njihova oružja i proučavala snimke kako bi naučila njihove pokrete. 

Unatoč tome što smo znali da su sve Ninje Kornjače umrle osim Michelangela, svaka smrt je bila šokantna zbog nevjerojatne akcije dočarane od strane umjetnika. 

Na stripu su radili: Esau Escorza, Isaac Escorza, Ben Bishop, Luis Antonio Delgado i Samuel Plata koji su, po meni, jako uspješno prepolovili priču u 3 vremenske crte, bez gubitka dinamičnog čitanja u međusobnom isprepletanju. thi

Drugo izdanje The Last Ronin stripa je skoro jednako dobro poput prvoga pa zato nestrpljivo isčekujemo nastavak priče.

Autor: Tomislav Antolić
POGLEDAJTE I OVO:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x