Stiže film “Old” inspirisan stripom “Kule od peska”

Film “Old” američkog režisera M. Night Shyamalana najavljen je za 23. jul 2021. godine. Ovaj psiho-horor-film, za koji je frailer objavljen danas, odmah po prvom gledanju nam sugeriše kojim delom je inspirisan.

old stripblog

U pitanju je delo, grafička novela Piera Oskara Levia i Frederika Petersa “Kule od peska”, a ni sam režiser nije krio tu činjenicu. 

Pročitajte: “Kule od peska”: Priča koja pokazuje golu suštinu čovekovog postojanja!

-Imao sam dve filmske ideje, na kojima sam radio, rekao je Shiamalan, a prenosi Tipsclear. „Za mene postoje ideje, a one se ponekad nađu u časopisima, a još nemaju “meso” ili šta god već bilo, pa sam spreman da provedem dve godine svog života radeći na njima i usmeravajući te misli – i nekada ne bude ništa od toga. Moraju biti malo jače. Ali postojale su dve ideje o kojima sam upravo sada razmišljao da ih napravim. I, sasvim zanimljivo, možda postoji i treća stvar.”

Film dolazi u produkciji M. Night Shyamalana, Ashwina Rajana i Marca Bienstocka, a uloge tumače Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung. Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee i drugi.

Trailer:

Kada govorimo o stripu “Kule od peska” koji je neposedna inspiracija za film, moramo napomenuti da priča predstavlja pravo filozofsko razmišljanje scenariste Pjera Oskara Levia o prolaznosti ljudskoga života, ljudskoj skučenosti uma i suštini čovekovog postojanja.

old stripblog

Kada se posmatra sama radnja stripa, goli događaji, opis svakako odgovara istini, jer likovi u ovoj priči pronalaze leš devojke koja se udavila u moru. Razlog zbog kojeg se priča poredi sa Zonom sumraka je još jednostavniji, svi likovi na plaži, na koju su došli kako bi se relaksirali, uživali na suncu i plivali u vodi, zapravo stare i to na pola sata. Deca brzo odrastaju, stvari im postaju male, postaju polno zreli, stariji sazrevaju, a najstariji brzo nakon dolaska umiru.

Scenarista stripa kaže da je dugo godina imao želju da napiše priču, inspirisan plažom u Španiji na kojoj je dugo godina letovao sa svojim roditeljima. Ova priča je realizovana 2010. godine, a izdavačka kuća Komiko ju je objavila 2017. u dobrom izdanju, na kvalitetnom papiru. 

Trailer zaista obećava, a sama radnja stripa koji je inspiracja za film je i više nego zanimljiva, nema razloga da i ostvarenje na bioskopskom platnu ne bude takvo…

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x