“Kad te život ugazi”, Šenovi stripovi će te nasmejati do suza

Retki su stripovi koji mogu biti smešni, a istovremeno brutalno iskreni.

Prikaz stripa “Kad te život ugazi” autora Andrewa Tsyastona, poznatijeg kao Shen u izdanju Lavirinta

Šenov strip “Kad te život ugazi” je upravo takav da se svaki čitalac može pronaći u skoro svakoj tabli koju je ovaj talentovani internet stripadžija napravio.

Prva epizoda nastaje 2013. a serijal vrlo brzo postaje popularan zbog krajnje jednostavnog stila crtanja, a i zbog toga jer na humorističan način govori i problemima kao što su anksioznost, depresija i životne nepravde. Šen predstavlja mnoge koncepte i stvari poput života, emocija, logike, anksioznosti, kao fizičke likove u obliku čoveka Npr. Život je predstavljen kao veliki ljubičasti čika gliša, sa natpisom ”Život” na grudima koji ide okolo i maltretira glavnog junaka (Šena), rušeći mu želje i snove.

Situacije u ovom stripu su ispunjene gomilom čudnih i depresivnih stvari s kojima se svakodnevno susrećemo, ali su predstavljene u jako zabavnom tonu, toliko zabavnom da skoro svaka stranica ima moć da izmami osmeh na lice čitaoca.

This slideshow requires JavaScript.

Pročitajte: “Smak bezbroj svetova” – Najveća prekretnica za DC-ijeve stripove

Lavirintovo izdanje donosi kolekciju najboljih stripova koje je Šen do sada napravio, a samim tim i savršenu priliku da se sa njegovim radom upoznaju mnogi koji do sada nisu. U pitanju je posebna mešavina sadržaja i tragikomičnih situacija, emocija koje uzrokuju problemi današnjice i prevazilaženje prepreka koje vam život nameće u pokušaju da vas ugazi. 

Za čitanje ove male knjižice prepune smeha, od nešto preko 100 stranica nije potrebno više od 30 minuta, ali je zasigurno da ćete joj se vraćati i čitati je iznova i iznova, te i da ćete početi da pratite Šenov rad na internetu ako to do sada niste. 

Zašto je strip “Kad te život ugazi” dragulj koji biste trebali imati u kolekciji? Zato što će se svako pronaći u ovim situacijama, a to je dovoljno inspirativno jer svi prolazimo kroz slične probleme, a Šen čini da shvatimo da nismo sami.

Strip “Kad te život ugazi” objavljen je 2021. godine u formatu 170x220mm u boji sa mekim koricama.

POGLEDAJTE I OVO: 

1
Ostavite strip komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bob Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Bob
Guest
Bob

Bike cuck.