Sendmen: Sve naslovnice Dejva Mekina (GALERIJA)

0

Dejv Mekin je kreirao jako veliki broj naslovnica za kultni strip Nila Gejmena, Sendmena.

Naslovnice Dejva Mekina su zasigurno bile jedan od najoriginalnijih i najkarakterističnijih aspekata Gejmenovog kultnog stripa. Ostale su upamćene kao jedno od najupečatljivijih iskustava što se tiče naslovnica u čitavoj istoriji američkog stripa.

„Želeo sam da pobegnem od tradicionalnog modela naslovnice stripa. Mislio sam da su vrlo dosadne: obično su bile scene tučnjave. Izlaskom osmog broja, Sendmen se već prilično razlikovao od tipičnih avanturističkih i superherojskih saga. Dakle, mislio sam da bi naslovnice trebalo da naglase ovu razliku. Dok su se dizajneri unutrašnjih stranica neprestano menjali, ja sam jedina činio fiksni vizuelni element. Želeo sam da naslovnice budu poput filtera, prozora kroz koji prolaze pomalo nadrealne i melanholične slike priča”, izjavio je Dejv Mekin na temu svojih naslovnica u intervjuu za magazin Guardian 2013. godine.

U galeriji ispod imate priliku da vidite svih 75 naslovnica koje je Dejv Mekin kreirao za Sendmen serijal.

Pročitajte: Znate li koja je najprodavanija manga svih vremena?

Dejv Mekin je čitaocima najpoznatiji po svojoj saradnji sa Nilom Gejmenom i Grantom Morisonom. Radio je na stripovima poput Ludnica Arkam, Crna Orhideja, Instrumenti nasilja, Od Signala do Šuma, Divljak…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x