Znate li koja je najprodavanija manga svih vremena?

0

Manga je nastala na istoku, ali popularnost mangi na zapadu neprestano raste. Pitanje je koja manga se najviše prodaje na svetu?

Znate li koja je najprodavanija manga svih vremena?

Kao što rekosmo, popularnost manga stripova na zapadu neprestano raste i zauzima sve veće površine konvencije stripova. 

Danas je teško pronaći osobu koja nije čula za Gokua ili Naruta, koji su postali imena u rangu sa Supermenom kad je popularnost u pitanju. Činjenica je da su mange ludački popularne širom sveta uprskos kulrutalnim i jezičkim podelama. Sa rastućim interesovanjem na čitavoj planeti, postavlja se pitanje koja manga nosi titulu najprodavanije svih vremena?

Verovali ili ne, u pitanju je manga One Piece. Za one koji nisu upoznati sa ovom mangom, ona prati Monkey D. Luffy-a u njegovim prekookeanskim avanturama i potrazi za ultimativnim svetskim blagom poznatim kao ”One Piece”, u nastojanju da postane sledeći kralj pirata.

Luffy je mladić koji je dobio neverovatne sposobnosti kada je pojeo magično đavolje voće, a njegovo telo postalo poput gume, i te sposobnosti koristi u svojim avanturama. Usput se sastaje sa mnogim živopisnim likovima, od kojih mu se mnogi pridružuju u njegovoj misiji. Budući da je ovo priča o potrazi za blagom, ona je uvek otvorena za zanimljive i beskrajne pustolovine.

Pročitajte: “Akira Club”: Zbirka ilustracija Katsuhira Otoma koje su skupili ljubitelji njegovog rada!

One Piece manga je prvi put objavljena 22. jula 1997. godine, a do danas je do septembra 2020. dostigla 97 brojeva. Mangu je napisao i ilustrovao Eiichiro Oda, a čak je i postavio Ginisov rekord za najviše brojeva u istom serijalu napisanih od strane jednog autora. One Piece manga je imala 470 miliona primeraka u opticaju širom sveta, što je čini najprodavanijom mangom ikada. 

Ovaj serijal je takođe iznedrio širok spektar različitih proizvoda i medija, uključujući video igre, svetski poznatu anime adaptaciju i uskoro Netflixovu live action adaptaciju. Čak je i luksuzni modni brend Gucci prepoznao popularnost ovih likova, te su ih koristili kao modele za jednu od ovogodišnjih modnih linija. 

Ako volite pirate, priče o potrazi za blagom, otkačene likove i otkačene supermoći, One Piece je manga za vas. O njenom kvalitetu svedoče milioni hardcore fanova širom sveta, a i sama činjenica da je ovo najprodavanija manga ikad.

Izvor: Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x