Činjenice o Fantomu koje oblikuju njegov lik i delo!

1

Strip Fantom je nastao od strane autora, američke škole stripa Lija Falka, a njegove avanture putem stripa i drugih umetničkih formi kao što je film, zaokupljuju pažnju publike širom sveta već decenijama.

Fantom je specifičan strip junak i lik iz stripova, a zašto je to tako i šta je to što je u ovom stripu specifično i neobično, govore nam sledeće činjenice: 

Najdugovečnija strip franšza

Kao što smo rekli, Fantom pripada američkoj školi stripa, a nastao je 1936. godine, tačnije prvi put je objavljen 17. februara spomenute godine, i traje do dan danas. Zanimljivo je da je autor strip, na serijalu radio sve do 1999. godine, tačnije do svoje smrti. 

Pročitajte: Stiže nam nova generacija DC-ijevih superheroja

Njegov tvorac ima još jedan uspešan serijal

Li Falk je stvorio još jednog junaka koji je doživeo veliku stripsku slavu, a to je mađioničar Mandrak. 

Superheroj star 400 godina

Priča prati 21. naslednika lika i dela Fantoma, zakletog borca protiv kriminala koji živi izmišljenoj afričkoj državi Bangala.

Nadimak 

Ovaj superheroj ima i svoj nadimak, koji su mu dali Pigmejci, pripadnici plemena koji okružuju njegovu pećinu u obliku lobanje, a taj nadimak je “Duh koji hoda”.

Značenje znakova na njegovim prstenovima

Fantom na desnoj ruci nosi prsten sa znakom lobanje na njemu, što je znak namenjen njegovim neprijateljima, a na levoj ruci ima prsten sa ukrštenim mačevima, koji simbolizuju Fantomovu zaštitu. 

Superheroj bez moći

Jedine supermoći koje Fantom poseduje su inteligencija i snaga, a ne raspolaže ni sa kakvim natprirodnim sposobnostima.

“Zavet Fantoma”

Zavet Fantoma jeste da njegovoj smrti svedoči pigmejski poglavica i Fantomov sin koji će preuzeti posao zaštitnika slabih i potlačenih i borca protiv kriminala, a Fantomovo telo će sahraniti u porodičnoj grobnici, duboko u pećini. O svojim zadacima se informiše iz hronika koje su vodili njegovi prethodnici, a time dobija dojam besmrtnosti.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Žarko
Žarko
2 years ago

Ko vidi Fantomovo lice umrijeće strašnom smrću!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x