NOVO IZDANJE STRIP BLOGA: “Ibrahim Coyle – Iznureni grad” – USKORO STIŽE!

Strip Blog sa ponosom predstavlja svoje novo izdanje – nakon pet godina postojanja strip serijal Ibrahim Coyle dobija svoje štampano izdanje – knjiga “Iznureni grad” dolazi nam u izdanju Strip Bloga i Presinga na 124 strane 20cm, sa mekim povezom i uvodnikom Ivana Veljkovića.

iznureni grad stripblog

Ko je Ibrahim Kojl?

Ibrahim Kojl je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove  najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve.

iznureni grad stripblog

Čije je ovo maslo?

Autori stripa su Nikola Pavlović i Filip Staknović. Pavlović se izjašnjava kao retro-psihodeličar rođen u Beogradu blažene zime 6. novembra, ratne 1992. Odrastao u alkoholičarskom mestu, rasadniku ludaka, srpskom Hobbitonu – Koceljevi, gde je i završio osnovnu školu. Školovanje je nastavio u Gimnaziji u Valjevu gde se formirao kao retro-psihodeličar i pristojan mizantrop. Upravo tu upoznaje saborca na ovom projektu. Stacioniran u Koceljevi iz nužde piše pesme i zajedno sa svojim prijateljima uređuje fanzin “The White Japanese Lapot”. Neuspeli je student Filozo-
fskog fakulteta, za čije se tepih bombardovanje svakodnevno zalaže. Pasionirani kolekcionar gramofonskih ploča i knjiga fantastike. Živi da bi slušao black metal, čitao Tolkina i pio crno manastirko pivo što mirise na roštilj. Treba ga ubiti prvom prilikom.

iznureni grad stripblog

Stanković je stripski i filmski entuzijasta. Animator u pokušaju. Prokrastinator. Rođen u Valjevu, u kom je i nastavio da se muči. Svaku školu kroz koju je prošao mrzeo je iz dna duše. Slobodno vreme provodi crtajući stripove koje niko nije čitao i snimajući i animirajući filmove koje niko nije gledao, ali su zato bili nagrađeni. Nakon duge i aktivne borbe protiv birokratije, kancelarijskog posla i admini-stracije završava kao apsolvent na Filološkom fakultetu pri katedri za bibliotekarstvo i informatiku. Njega nemojte ubiti, neka pati.

Pročitajte: “Strip sa margine”: Strip album u kojem se otkrivaju talenti regiona!

Zašto se StripBlog odlučio za ovaj samoubilački potez? Je l to nešto na foru onog “prvi mačići se u vodu bacaju?”

Glavni krivac je Miloš Simić, tako da sve žalbe i pretnje slobodno uputite njemu.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x