Luc Besson razvija seriju po Tardijevom stripu “Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec”

0

Francuski reditelj Luc Besson trenutno radi na produkciji TV serije inspirisane stripom Jasquesa Tardija “Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec”.

Luc Besson razvija seriju po Tardijevom stripu “Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec” Strip Blog

Luc Besson-u ovo nije prvi put da adaptira strip “Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec” u igrani program. Iza njega već postoji i francuski film iz 2010. pod nazivom Adele i enigma faraona, takođe rađen prema motivima Tardijevog stripa.

Serija će se snimati na engleskm jeziku, ali početak snimanja, lokacija niti bilo koja od ostalih informacija još uvek nije poznata. O ovoj seriji se spekuliše još od 2018. godine, ali smo tek sada dobili zvaničnu potvrdu zahvaljujući francuskom magazinu Capital.  

“Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec” je strip Jasquesa Tardija koji je originalno objavljivan u periodu 1976. do 2007. godine. Strip nosi ironične i groteskne tonove dok govori o avanturama šarmantne Adele, mlade i lukave žene koja se često nađe u misterioznim avanturama i spletkama koje uspeva da razreši na veoma smeo način. 

Pročitajte: James Tynion IV ima novi strip posvećen teorijama zavere

Jasques Tardi je jedan od velikana francuske strip scene, a ovdašnjoj publici je poznat po naslovima “Nesto Burma”, “Ja, Rene Tardi, ratni zarobljenik u Štalagu IIb” i “Bio je to rovovski rat”. Čak je i strip “Neobične pustolovine Adéle Blanc-Sec” objavljen na ovim prostorima. Objavila ga je izdavačka kuća Bookglobe 2018. godine u formatu A4 sa tvrdim koričenjem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x