Porodična tragedija Magičnog Vetra i nesreća njegovog detinjstva!

0

Ned Elis, duhovni vođa jednog od plemena Sijuksa, nekada je bio običan čovek, vojnik i pripadnik bele rase ljudi, potomak onih koji su se naselili na područje Severne Amerike.

Ovaj pripadnik vojske Sjedinjenih Američkih Država je doživeo tešku nesreću, u vozu koji je prevozio municiju. Nakon te nesreće, ne seća se ničega, a dobri narod Sijuksa ga je primio pod svoje okrilje i dao mu utočište, a on se pokazao da zavređuje svako poštovanje i da je dobar ratnik ovog plemena i tako je izabran za vrača, jer je stari vrač tražio svog naslednika.

Ned Elis je dobio ime Magični Vetar, a sećanje na njegovu prošlost mu se vraćalo iz priče u priču, polako i bez naglih informacija koje njegov mozak verovatno ne bi izdržao.

Pročitajte: “Magični Vetar”: Onaj koji je zaboravljen, onaj koji putuje poput vetra!

Tako je u 22. epizodi, “Dečak sa belom kosom” koju je napisao Džanfranko Manfredi, idejni tvorac stripa, a nacrtao Goran Parlov, Magičnom Vetru se vraća pamćenje, bolje reći saznaje da se njegovim roditeljima dogodila još jedna nesreća, za koju su sami krivi, i tako on ostaje bez ikoga svog.

Nedova majka, dok je on bio dečak, imala je ljubavnika, što je njegov otac saznao. Kada je ona pokušala da se ubije, Nedov otac ju je pronašao i tako su počeli da se bore, a u tom trenutku je Ned ušao u sobu i misleći da njegov otac bije majku, pucao u njega i ranio ga. Neda je progonila ta sumnja da je on odgovoran za ubistvo svog oca, da bi na kraju, uz pomoć dečaka koji ima vizije i razgovara sa preminulim osobama, njegov otac mu ispričao kako se sve odigralo. 

Nakon ranjavanja, njegov otac je trebalo da ode na vojni zadatak, zato što je bio zapovednik vojske SAD-a, ali nije uspeo jer ga je pronašao ljubavnik njegove žene i ubio ga, a sve namestio kao da je to učinio neko iz domorodačkih plemena, jer ga je pritom skalpirao.

Kroz viziju, Nedu otac nije rekao ko je bio taj čovek, ali Nedov prijatelj Po, žurnalista, istražujući slučaj, saznao je da je ljubavnik njegove majke bio niko drugi nego ekonomski magnat protiv koga se on kroz štampu bori – Hauard Hogan.

Nedova majka je sačekala da se ponovo vidi sa njim, da mu ispriča sve, da čuje i njenu stranu priče i tako, nakon toga i preminula.

Tvorac ovog stripa je Đanfranko Manfredi, multimedialni umetnik, koji je od 1994. godine stalni član redakcije Sergio Bonelli Editore. On je s uspehom radio na serijalima Dilan Dog, Nik Rajder, Dampir, a 1997. godine, objavljena je prva epizoda Magičnog Vetra “Tvrđava aveti”, koju je oslikao fenomenalni gotičar Hose Ortiz. Goran Parlov (1967), crtač spomenute epizode radio je na serijalima Ken Parker, Nik Rajder, Tex, na knjizi Terminator 3, Black Widow, The Punisher…

Magični Vetar tako je ostao bez ikoga svog, ali u novoj porodici, u plemenu koje mu je dalo sve i koje sada on duhovno uzdiže.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x