Kako će povratak Michael Keatona kao Batmana uticati na buduće DCEU filmove

0

Kako je Michael Keaton ušao u pregovore da u filmu Flash reprizira ulogu Batmana koga je glumio u filmovima Batman (1989) i Batman Returns (1992), internetom su počele da kruže špelukacije o tome kako će njegov povratak uticati na buduće DCEU filmove.

Povratak Michaela Keatona kao Batmana u DCEU sugeriše da će DC-ijeva filmska franšiza biti uveliko preoblikovana. 

Dok Marvel u svom filmskom univerzumu plete svoje priče u što je moguće čvršćem, dugotrajnom i kohezivnom kontinuitetu, čini se da će DCEU odbaciti rigorozni kontinuitet i krenuti u drugačijem pravcu. 

Ono što se najviše provlači kroz špekulacije je ideja multiverzuma. Ta ideja nije strana fanovima stripova. Multiverzumom su se igrali i Marvel i DC u svojim stripovima, a ideja o proširenom univerzumu u kome istovremeno obitavaju različite verzije superheroja iznedrila je neke kultne naslove. 

Doduše, Marvel se idejom multiverzuma igrao u retkim prilikama, dok je u DC-iju ova ideja postala srž njihovog stripovskoh univerzuma. U DC-u nikada nisu prestali da se poigravaju ovom idejom, a naslovi poput Crisis on Infinite Earths iz 1985. i Infinite Crisis iz 2005. ističu sva kreativna rešenja koju ideja multiverzuma donosi sa sobom.

Sa Keatonovim potencijalnim povratkom u ulozi Batmana, čini se da će koncept multiverzuma zaživeti i na filmskom platnu. To bi DCEU izdvojilo od njihove MCU konkurencije i doprinelo novom, jedinstvenom stilu superherojkog pripovedanja na filmu. Reditelji i scenaristi bi bili slobodno da ispričaju priče kakve žele, zadržavajući autorski pristup, a da se ne obaziru na potencijalno kršenje kontinuiteta i smisla prethodnih filmova.

Pročitajte: Marvel Comics će objavljivati stripove o Predatoru i Alienu

Druga ideja o kojoj se takođe priča je da bi multiverzum legitimno povezao sve DC filmove i likove. Fanovi više neće morati da raspravljaju ko je bolji Joker, Nicholson, Ledger ili Phoenix, ili koji je filmski kontinuitet kvalitetniji, jer će multiverzumom sve franšize i kontinuiteti postati legitimno povezani i jednako bitni. 

Niko nikada nije mislio da će se Keaton vratiti kao Batman, i to otvara nove opcije. DC univerzum je u stripovima poznat kao višedimenzionalan, pa bi samim tim i filmski mogao postati takav. Te ne bi bilo iznenađujuće kada bi možda ponovo videli Brandona Routha kao filmskog Supermana ili Christiana Bale-a kao Batmana ponovo. 

Mnogi portali pišu kako bi Michael Keaton zapravo mogao potpisati ugovor po kome će se pojaviti u desetak DCEU filmova u budućnosti. Upravo bi on mogao biti nit koja će povezivati sve filmove. Marvelovi filmovi su zatemeljeni na solo filmovima o superherojima, ali su uvek postojale niti koje su ih povezivale, a to su Nick Fury i tajna organizacija S.H.I.E.L.D. Ovime bi Batman Michaela Keatona bio sjajan i neutralan način koji bi privukao fanove DC-a koji možda ne bi bili zainteresovani za neki naslov, da ga ipak pogledaju. 

Još uvek ne znamo kako će se stvari odigrati, ali sama ideja o povratku Michaela Keatona kao Batmana je hrabra i kreativna odluka koja pokazuje da je DCEU spreman da krene drugačijim stopama i krene u smeru jedinstvene estetike i vizije koja će se razlikovati od MCU-a.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x