ZANIMLJIVOSTI: Kako je Superhik spasao serijal Alan Ford i da li on uvek krade od sirotinje?

0

Superhik, arhineprijatelj Alana Forda i grupe TNT, prvi put se pojavio u 26. epizodi koju su Bunker i Magnus uradili i objavili 1971. godine.

kako je superhik stripblog

Ova strip ličnost je specifična, nalik na nekog fantoma sa maskom preko glave, ogromnim crvenim nosom, natečenim od vina, korsetom preko grudi i balonom za piće. Superhik ili kako mu je pravo ime Ezekijel Blef je sirotinja, ali sirotinja koja ima parolu: “Kradem od siromašnih da bih dao bogatima”.

Pročitajte: Šta je zapravo pravi fenomen Alan Forda u zemljama bivše Jugoslavije?

Superhik krade penzije, bicikle i druge sitne stvari, i iako je i sam sirotinja, nije baš u ljubavi sa ljudima iz svoje klase. Ovaj lik ima sposobnost smrtonosnog zadaha, zahvaljujući kvasnom vinu, a i može da leti uz pomoć balona. Iako je postao poznat po svom citatu: “Kradem od siromašnih da bih dao bogatima”, pitanje je da li se uvek tako i ponašao.

Iako je njegov slogan dobro poznat, on je u 52. epizodi “Superhikov veliki poduhvat”, prvi put sa Sir Oliverom krade od jednog bogataša. 

Ova strip ličnost je izazvala neverovatnu ljutnju kod Boba Roka jer mu je otuđio njegovo odelo i Broju Jedan je ukrao kolica.

Zanimljivo je i to da je prva epizoda o Superhiku prodata u 100.000 primeraka, što je spasilo čitav serijal od propasti i ukidanja. 

Ovo su neke zanimljivosti o Superhiku, koje su javnosti manje poznate, ali veoma značajne za čitav serijal.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x