Kako izgleda novi strip Ticijana Sklavija “Zardo” (FOTO)

2

Sergio Bonelli Editore je još u decembru 2019. godine najavio novi strip “Zardo” po scenariju Ticijana Sklavija, koji je ilustrovao Emilijano Mamukari.

“Zardo” će izaći 11. juna u ediciji Audače. Scenario za ovu proču Ticijana Sklavija potiče iz 90-ih godina i nikada nije objavljivan kao strip. Umesto toga je objavljen kao knjiga ,,Nero”, koja je doživela i filmsku adaptaciju 1992. Ovaj strip 90-ih navodno trebalo da crta legendrni Klaudio Vilja, a sada je izbor pa na iskusnog Emilijana Mamukaria, koji je ovdašnjoj publici najpoznatiji po serijalu ,,Siročad”, uz kolor Luke Sapontea.

POVEZANO: “Glasovi vode” – Prva grafička novela Ticijana Sklavija

Kako je ranije najavljeno, u pitanju je noir priča Sklavija koja govori o ubistvu i telu kojeg se treba otarasiti. 

Sinopis stripa glasi: ”Frederiko, zaluđen svojom novom patnerkom, Frančeskom, odlazi u kuću njenog bivšeg dečka. Nalazi ga mrtvog, sigurno ubijenog i sumnja da je to učinila Frančeska. Tada odlučuje da se reši tela, ali privatni detektiv je video sve. Ubistvo, telo kog se treba rešiti, beskrajna noć, elementi koji obećavaju oštru priču.”

Radnja je postavljena u Milano toko ranih 90-ih. Sadržaće i nekoliko aspekata iz života Ticijana Sklavija kao što je njegova kuća, komšiluk i komšije.

Strip će biti rasprostranjen na 64 stranice u koloru i biće dostupan u formatu 22x30cm, tvrdih korica.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jovan
Jovan
3 years ago

A informacija da li će neko od domaćih izdavača da objavi kod nas, VČ na primer?

petar
petar
3 years ago
Reply to  Jovan

oce za jedno 3,4 godine

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x