“Curse of the White Knight” – Da li je Batman kriv za sve nevolje Gothama?

0

Nakon više od 80 godina postojanja Batmana, više od 1000 različitih stripova, priča i likova, kao novi čitatelj stripova, lako se izgubiti u opsežnoj povijesti crnog viteza.

“Curse of the White Knight” - Da li je Batman kriv za sve nevolje Gothama? Strip Blog

Prikaz stripa “Batman: Curse of the White Knight” autora Sean Murphy-a

Zato je takozvani Batmanov Murphyverse od pisca Sean Murphya savršena početna točka za ljude koji žele lagano umočiti svoje noge u svijet stripova. Sve je započelo sa Batman: The White Knight (2017) limitiranim serijalom koji je bio toliko popularan da su fanovi tražili nastavak. To su dobili u naslovu “Batman: Curse of the White Knight”.

Pisac Sean Murphy je započeo novi alternativni pogled na Batmana koji okrene njegov cijeli svijet naglavačke, nakon što Jack Napier persona preuzme kontrolu Jokerovog tijela i odluči spasiti grad Gotham na svoj način. Batmanova posvojena obitelj, kolege i prijatelji ga počinju gledati drugačije te je sve manje jasno tko je negativac a tko zločinac. Prisiljen da shvati da je cijela njegova misija da spasi Gotham bila uzaludna ga tjera do ruba ludila, nakon što Jack Napier otkriva Batmanov fond koji preokreće nekretnine grada u korist bogatih nakon svakog sukoba sa širokom galerijom negativaca. Što će Bruce Wayne napraviti kada otkrije da je i on dio problema korupcije u Gothamu? Upravo to otkrivamo u priči Curse of the White Knight. 
Ustanovljena je nova divizija Gotham policije koja usko surađuje sa herojima poput Batgirl i Nightwing, a Batman je otkrio svoj tajni identitet Jim Gordonu. Poduzimaju se sve potrebne mjere kako bi se ispravile nepravilnosti koje su Jack Napier i Harley Quinn prikazali u White Knight serijalu. Ali Gotham uvijek uzvrati kada su bogati članovi grada prisiljeni da pozovu bivšeg vojnika Jean-Paul Valleya da zamjeni Batmana sa nasilnim preuzimanjem uloga. Otkriveno je da obitelj Valley i Wayne dijele zajedničku povijest koja započinje sa podijelom zemlje na kojoj je osnovan grad Gotham. Jean-Paul Valley zahtjeva svoj dio grada i traži pravdu za svoje obiteljsko ime te postepeno lomi Batmana, njegove negativce i prijatelje.
POVEZANO: Betmen: Beli Vitez – Kada je Džoker heroj, a Betmen negativac
Nevjerojatna akcija zamotana sa zanimljivim misterijem u svemiru koji ne garantira da će naši najdraži likovi preživjeti, podiže uloge i napetost na nove razine. Kolorist Matt Hollingsworth i Sean Murphy dočaravaju tmurne boje Gothama, a Batmana prikazuju građenog kao neandertalca koji sve dublje tone u svoje ludilo. Nova agresivnija perspektiva crnog viteza postavlja razna pitanja koje možemo pitati bez restrikcija glavnog kontinuiteta DC svemira.

Nakon završetka priče, Batmanov svijet je nepovratno uzdrman, ali ostavlja prostor za nastavak priče sa gostovanjem zanimljivog lika u zadnjim stranicama serijala. Zbog velike popularnosti Murphyverse Batmana su zagarantirana nova izdanja i razni spinoff stripovi koji proširuju svijet i nude odgovore na razna pitanja.

No, kako se vama sviđa novi alternativni pogled na Batmana? Komentirajte vaše mišljenje i spomenite vaše najdraže momente serijala.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x