“Satanik”: Još jedan serijal u kojem su Bunker i Magnus briljirali!

Profesorka Marni Banister, diplomirana hemičarka, do svoje dvadeset i pete godine nije doživela ono za čim žudi – nikada nije imala dečka, niti je osetila mušku ruku na svom telu.

satanik stripblog

Prikaz strip serijala “Satanik” scenariste Lučano Sekija Bunkera i crtača Roberto Raviole Magnusa

Ova mlada devojka, izuzetne inteligencije, naučnog, enciklopedijskog i praktičnog znanja, svakodnevno je trpela ponižavanja od svoje dve sestre, koje su bile lepe i privlačne. Iako je Marni bila izuzetne građe, ipak je imala veliki ožiljan na svom desnom delu lica koji ju je zanavek obeležio na samoću, tako što je umanjio njemu privlačnost muškom polu.

Pročitajte: “Demonika”: Krambova demonska figura ženskog lika!

Ova devojka iz očaja, ali i iz ogromnog poznavanja hemije i hemijskih procesa, odlučuje da napravi supstancu, možemo je okarakterisati i kao drogu, koja će joj dati privlačan izgled i tako je načiniti primamljivu muškarcima. Međutim, kako nijedan eksperiment nije savršen niti bilo koji proizvod ili lek, tako je i ova hemijska supstanca imala svoje negativne pojave. Ti neželjeni efekti su se ogledali, pre svega u tome što trajanje dejstva droge nije neograničeno, a i kada prestane delovanje, tada se Marni pretvori u još ružniju osobu nego što je bila.

satanik stripblog

Marni je posegla za ovim potezom, iz pravog nezadovoljstva, pre svega zbog toga što nikada nije imala muškarca za sebe i kraj sebe. Ona je bila veoma poštovana među kolegama i koleginicama, a zadirkivanje njenih sestara, bilo je ružno, ali ne nešto što bi dovelo sirotu devojku u tu situaciju da mora proizvoditi hemijsku supstancu za prolepšavanje. Postojao je još jedan važan razlog, a to je siromaštvo, u kojem je živela profesorka Benister, a to je, u društvu u kojem je živela bila velika nevolja za jednu devojku. 

Neželjene posledice “leka” se na završavaju na ograničenom dejstvu i još ružnijem izgledu u koji se vraća, već i u tome što devojka dobija poriv ka mučenju, zlostavljanju i sopstvenom zadovoljstvu. Njeno ključno sredstvo u kriminalnim radnjama kojima se odaje zbog dejstva droge, je njen prelepi izgled koji dobija nakon konzumiranja… Tako ova devojka postaje Satanik – glavni lik istoimenog stripa. 

satanik stripblog

Glavni protivnik Satanike je poručnik Trent, koji joj se suprotstavlja učestalo nakon što je ona ubila njegovog partnera.

Strip “Satanik” su stvorile dve legende, scenarista Lučano Seki Bunker i crtač Roberto Raviola Magnus, 1964. godine, poznati autori serijala “Kriminal” i “Alan Ford”. Strip je rađen u već dobro poznatoj formi kakvu možemo videti kod “Alan Forda”, dve cene na malom formatu po strani.

Strip “Satanik” je 1968. godine dobio i istoimeni film u režiji Piera Vivarellija, ulogu glavne junakinje igrala je Magda Konopka, a njenog glavnog neprijatelja inspektora Trenta Julio Penja.

Poslednjih godina ovaj strip, za regionalno tržište, izdaje izdavačka kuća Bookglobe.

Strip “Satanik” je pre svega veoma domišljat, brze radnje i provereno, perfektnog, detaljističkog crteža, zavređije svaku pažnju!

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of