“Darkwood Novels” – Stiže novi Bonelijev mini serijal o Zagoru

28. maja Sergio Bonelli Editore će objaviti prvi broj novog mini serijala “Darkwood Novels”.

“Darkwood Novels” - Stiže novi Bonelijev mini serijal o Zagoru Strip Blog

“Darkwood Novels” će biti šestodelni mini serijal posvećen Zagoru. Na 64 crno-bele strane Sergio Bonelli Editore će predstaviti nove priče u nešto drugačijoj atmosferi. Dramatičnih tonova i modernog kroja biće povezano kroz intrigantan narativni okvir.

Na serijalu će gostovati crtačke zvezde poput Đovanija Fregijerija, Franka Saudelija i Ane Lacarini, kao i onih kojima crtanje darkvudovskog okruženja nije strano, kao što su Maks Bertolini, Lola Airađi i Masimo Peše.

Prvi broj nosiće naziv “Oči sudbine” i za priču će biti zadužen Moreno Buratini sa crtežom Đovanija Fregijerija. 

Ovako glasi sinopis serijala: 
,,Ko je tajnoviti čovek, koji u kući u Filadelfiji, novinaru Rodžeru Hodžsonu prepričava epizode iz života Patrika Vildinga, legendarnog heroja sa granice, poznatog po imenu Zagor čiji su tragovi izgubljeni godinama? O Zagoru, kog su Indijanci prozvali ”Duh sa sekirom”, Hodžson namerava da napiše knjigu, nakon što je prikupio mnoga svedočanstva o izvanrednim avanturama i dostignućima, novinara je zanimala Zagorova ljudska strana. On želi da kopa duboko unutar Zagorove ličnosti i mimo njegovog herojstva želi da pronađe sve što ga opisuje kao čoveka. ,,Možda ste vi prava osoba za to”, kaže novinar tajanstvenom liku koji sedi naspram njega, pripremajući se sa olovkom i papirom u rukama da ga sasluša.”

Iz S.B.E. su objavili i nekoliko tabli prvog broja novog mini serijala. 

This slideshow requires JavaScript.

S.B.E je takođe otkrio i naziv drugog broja koji će se zvati “Vetar na preriji”, za čiji će scenario ponovo biti zadužen Buratini, dok će ovaj put crtački posao obaviti Masimo Peše. Drugi broj će na kioske u Italiji izaći 27. juna.

Pročitajte: Teks “Kraljica vampira” i “Hram u džungli”: Teksovo mistično putovanje u meksičku džunglu!

Takođe su dostupni sinopis i nekoliko tabli iz drugog broja:

This slideshow requires JavaScript.

,,Misteriozni lik koji u Filadelfiji novinaru Rodžeru Hodžsonu otkriva malo poznate aspekte Zagorovog života, u ovom broju će pričati o prijateljstvu Duha sa sekirom i Kjova ratnika, sa kojima odlazi u potragu za divljim konjima u severnoameričkim prerijama. Ovo će biti tragična i nasilna priča u kojoj će netaknuta priroda velikog prostranstva odigrati veliku ulogu, na kojoj se kreću beskrupulozni muškarci za koje ljudski život, a posebno život Indijanaca, nema nikakvu vrednost.

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of