Batman: A Death in the Family – Kraj u kome je Robin preživeo

1

Batman: A Death in the Family je više od tri decenije kasnije i dalje priča o kojoj se neprestano govori i koja je imala veliki uticaj na Batmana i njegov univerzum.

Batman: A Death in the Family - Kraj u kome je Robin preživeo Strip Blog

1988. DC Comics je napravio jedan zanimljiv eksperimnt. Organizovano je telefonsko glasanje koje je odlučivalo da li Batmanov pomoćnik Robin (drugi po redu Jason Todd) treba da preživi ili da umre na kraju sage Batman: A Death in the Family.

Publika se odlučila za smrt koja je došla od strane Jokera. Ipak, u ovakvoj situaciji, izdavačka kuća DC morala je biti spremna na oba epiloga, te su table za obe priče morale biti spremne na vreme.

Više od 30 godina kasnije, neobjavljene table koje su kreirali Jim Starlin, Jim Aparo i Mike DeCarlo, pokazane su po prvi put u dokumentarnom filmu posvećenom Robinu.

Pročitajte: Kako je izgledao prvi krosover između Marvela i DC-a

Na ovim stranicama Batman je pronašao Robina živog i odveo ga u bolnicu. U tom momentu se pojavljuje Dick Grayson, prvi Robin i nudi svoju pomoć Batmanu kako bi zajedno pronašli Jokera. Batman odbija, rekavši da će od sada preferirati da uvek radi sam.

Ovo je alternativni kraj priče koja je promenila mnogo toga u Batmanovom stripovskom postojanju. Jason Todd je kasnije oživeo u stripovima i vratio se kao antiheroj Red Hood, te je ubrzo postao jedan od najpopularnijih likova DC-ijevog stripovskog univerzuma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš
Miloš
2 years ago

Mala greška u tekstu. Nije 1998,već 1988.godina. Inače, sam Starlin je priznao da mu je drago zbog ishoda jer nikad nije voleo Robin. Inače, smatram da je Džejsonu radije mesto u mrtvačkom kovčegu. Šteta što superheroji nikada nije umiru.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x