KARIKATUROM PROTIV VIRUSA: Ovo je način na koji se umetnik Nikola Dragaš bori protiv korone! (GALERIJA)

0

Umetnik Nikola Dragaš, bori se protiv epidemije virusa korona na svoj način, karikaturom i optimizmom. Zato mi danas predstavljamo njegove radove.

karikaturom protiv virusa stripblog

-Crtam sve ono što vidim: muke naroda u Italiji, Kini i Americi, gramzivost u kupovini, policijski čas, prekid saobraćaja, takođe pružam podršku zdravstvenim radnicima, policiji i našem srpskom narodu na prvom mestu, rekao je Dragaš za Strip Blog.

Pročitajte: UMETNICI REGIONA POSLALI PODRŠKU RADNICIMA: Oni su heroji našeg doba!

Svojim ilustracija i karikaturama o Korona virusu, na prvom mestu kao roditelj, a posle i kao karikaturista, Dragaš želi ljudima da probudi svest o celoj situaciji, da treba sa svojom decom da ostanu kod kuće, da misle na starije, prvenstveno na svoje roditelje, i da nam stradanje drugih naroda bude za primer da moramo da se čuvamo.

GALERIJA:

Nikola Dragaš rodjen je 15.09.1981. u Pančevu, gde i danas živi. Diplomirao 2004. godine na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Zaposlen kao grafički dizajner u Pošti Srbije u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i Udruženja karikaturista Srbije – FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom   i   grafičkim dizajnom.   Ilustruje  dečje  knjige   i   udžbenike.   Svoje ilustracije   i karikature objavljuje u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”, „Ilustrovana politika”, „Neven”. Redovan je učesnik domaćih i međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: „Pjer”, „Zlatna Kaciga”,  „Zlatni osmeh”,  „Zlatno pero”,  „Majski salon ULUPUDS-a”, „Osten”, „Balskanska smotra mladih strip autora – Leskovac”, „Bijenale Ekološke karikature Sokobanja”, „Krajiški salon”.. Održao je veliki broj radionica za decu i mlade iz oblasti ilustracije i karikature u Čikagu, Šervilu, Mervilu, Temišvaru, Velenju, Beogradu, Pančevu.   Vladimirovcu, Omoljici, Kačarevu, Dolovu, Banatskom   Brestovcu, Starčevu, Čardaku, Gračanici, Starom Grackom, Orahovcu,…  Bavi se i pedagoškim radom, od aprila 2016. do juna 2018.godine vodi školu karikature pri „Domu omladine Pančevo”, a od marta 2019. vodi školu crtanja za decu “Čarobni svet crtanja”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x