Šta nam slike novog Betmobila otkrivaju o nadolazećem filmu?

0

Reditelj Matt Reeves je još jednom privukao pažnju i izazvao burne reakcije kada je objavio slike novog Betmobila u svom filmu o Betmenu na kome trenutno radi.

Šta nam slike novog Betmobila otkrivaju o nadolazećem filmu? Strip blog

Analize i teorije o novom filmu o Betmenu su odmah preplavile internet. Betmobil je uvek usklađen sa aspektima filma i atmosferom koju nosi. Betmobil iz TV serije Betmen iz 1966. je bio zabavan, sa istaknutim crvenim detaljima i nosio je veselu atmosferu te serije. Betmobil Tima Burtona iz 1989. je estetski odgovarao mračnijoj atmosferi kakvu je taj film nosio. Betmobil koji je koristio Christian Bale u Nolanovoj trilogiji je izgledao prizemno tako da se uklapa u realan svet. Šta nam slike novog Betmobila otkrivaju o filmu Matt Reeves-a?

Karoserija koju možemo videti na slikama izgleda kao Dodge Challenger, auto kakav je bio prisutan u Betmen stripovima 80-ih. Znamo da Brus Vejn ima čitavu kolekciju automobila, ali ovaj je možda pripadao njegovom ocu. Već smo videli kamera test sa Robertom Pattinsonom kao Betmenom, gde je njegov simbol na grudima izazvao teorije o tome da je napravljen od pištolja kojim su ubijeni njegovi roditelji. Tako je moguće da je i ovaj auto pripadao njegovom ocu, što implicira da Brus želi da na sve načine podseti sebe na smrt svojih roditelja dok se utapa u novu ulogu osvetnika i heroja. Betmobil izgleda kao verzija Challenger-a iz 1973. godine što nam govori da bi radnja mogla biti postavljena krajem 80-ih ili početkom 90-ih i time ovaj auto ne deluje preterano kao ”izvan svog vremena”.

Pročitajte: Koga će Christian Bale glumiti u MCU filmovima?

Fanovi su brzo uočili sličnost sa Betmobilom koji je viđen u Batman The New Adventures #408, epizode u kojoj se drugi Robin, Jason Todd pojavio po prvi put. Betmobil koji vidimo na slikama vuče inspiraciju iz priče Batman: Overdrive, priče u kojoj je mladi Brus Vejn sam sklopio Betmobil tokom procesa oporavljanja zbog smrti njegovih roditelja i odrastanja bez njih. 

U slučajevima sa poslednjim filmovima, Betmobil je izgledao više kao futurističi automobil. Često je toliko napredan i oklopljen da izgleda poput tenka. Betmen je vozio bizarne i futurističke automobile od svog nastanka, ali je to promenjeno tokom 70-ih i 80-ih. Tada je Betmobil dobio realističniji dizajn i više ličio na modifikovani sportski automobil. 

Objavljene slike otkrivaju da je Matt Reeves crpeo svoju inspiraciju upravo iz ovog perioda i da će ceo film imati prizemniji pristup. Stil noira prisutan je na objavljenim slikama Reeves-a, što implicira na ono što je on dugo nagoveštavao – da će se ovaj film oslanjati na detektivsku atmosferu i prikazati Betmena kao najvećeg detektiva na svetu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x