Galactus: Koliko je moćan Marvelov ultimativni negativac?

0

Bogovsko biće, Galactus uvek je ektremna opasnost po Marvelov univerzum kad god se nadvije nad njim.

Galactus: Koliko je moćan Marvelov ultimativnu negativac? strip blog

On konzumira svetove sa velikim apetitom. On je jedan od najmoćnijih Marvelovih likova. Dugo je bio jedan od najvećih neprijatelja Fantastične Četvorke i sada kada je Marvel povratio prava na sve likove koje je držao Fox, Galactus je savršen negativac sa kojim bi MCU-ovi Osvetnici mogli da se suoče u budućnosti. 

Galactus ima brojne moći od kojih je svaka bolja od prethodne. Zato ćemo se sada uhvatiti u koštac sa onim što on može da uradi:

  • Kako bi zaštitio sebe i svoju opremu, Galactus ima sposobnost da formira energetska polja. Ova moć je samo šlag na torti, jer i bez nje Galactus je gotovo nepobediv. 
  • Iako je retko koristi, Galactus ima moći telekineze. Može da pomera objekte i ljude svojim umom. On ne mora da koristi snagu i mišiće kako bi pobedio svoje protivnike i ceni suptilniji pristup kada razbacava svoje neprijatelje unaokolo. 
  • Granice fizičke snage Galactusa su nemerljive. On poseduje super snagu i praktično je nepovrediv. Izdržao je najjače udarce likova kao što su Hulk i The Thing, a da se nije ni trznuo. Čak je preživeo sudare sa planetama i nuklearnim oružjem. Imun je na sve moguće otrove. Ništa ne može da ga povredi, osim jednog izuzetno retkog oružja. 
  • Galactus može da usmeri svoju kosmičku moć u koncentrisane eksplozije kosmičke energije. Ove eksplozije mogu da učine da njegovi neprijatelji ispare i uništiti čitave planete. Ovo drugo bi verovatno gledao da izbegne jer bi to ostavilo manje planeta za njega i energije koju od njih apsorbuje.

Pročitajte: 8 najpametnijih negativaca Marvelovog stripovskog univerzuma

  • Galactus je jedan od najmoćnijih telepata koji postoji. Telepati kao što su profesor X i Jean Gray nemaju ni približno tolike telepatske moći. Ne samo da može da uđe u um bilo koga koga odabere, već može da komunicira i sa umovima koji su locirani galaksijama daleko od njega. 
  • Ne samo da može da se prebaci na drugu tačku velike udaljenosti u trenu, Galactus teleportacijom sa sobom može preneti bilo koji predmet koji odabere. Ako mu je neko pretnja on ga samo može teleportovati miljama daleko od sebe.
  • Kada pričamo o Galactusu, on je već veoma veliki kosmički entitet, a svoje moći može iskoristiti kako bi postao još veći. Ili se, ako to želi, može smanjiti, ali uglavnom preferira ovo prvo. 
  • Galactus je drevno biće i prava sila prirode u kosmosu i kao takav bi mogao biti praktično Bog. Njegovo poreklo seže još pre prvog velikog praska. Imao je ljudski oblik koji se zvao Galan. Svemirski istraživač, Galan otkrio je centar kolapsa njegovog svemira – kosmičko jaje. U nadi da će zaustaviti smak svog sveta odleteo je pravo u to jaje. Kada se prašina slegla, novi univerzum se rodio i Galan je izašao iz jajeta ponovo rođen kao Galactus. Njegova moć besmrtnosti ga drži u životu od tada. Sve dok nastavlja da apsorbuje moći planeta on ostaje besmrtan. 
  • Iako je neverovatno moćan, Galactus je bio pobeđivan. Uprkos smrti, on uskrsne i vraća se sa većim apetitom nego pre. Njegova kosmička priroda je da obezbedi balans izmđu bića poznatih kao Smrt i Večnost. Možda mu ta uloga između ova dva bića daje neku kontrolu nad njima.

strip blog

  • Osim što je naučni genije, on poseduje i kosmičku svest. Sa podešenim osećajem svega što se dešava u univerzumu, on se čini svemoćan i gotovo jeste. Uz takvo znanje je izgradio najmoćnija oružja u svemiru. Stvorio je oružje Ultimate Nullifier koje može uništiti bilo koje biće pa i njega samog. Takođe može da izbriše vremenske linije i uništi multiverse. 
  • Galactus ima svoje glasnike i sluge čiji je zadatak da pronađu planetu koju će da proždere. Najpoznatiji među njima je svakako Silver Surfer. Kada odabere sebi slugu, Galactus mu podari deo svojih moći. Iako je to samo deo njegove moći, ovi glasnici su postali neki od najmoćnijih likova u Marvelu. 
  • U skorije vreme u stripovima, Galactus je primoran da se sukobljava sa The Ultimates. U pitanju je tim sličan Osvetnicima koji je određen da brani zemlju od većih kosmičkih pretnji. The Ultimates su izmenili Galactusa i praktično ga ubacili u inkubator. Tako se on pretvorio u donosioca života. Umesto da troši energiju gde god ide, on sada stvara novi život.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x