Sve što treba da znate o nadolazećoj HBO seriji Nadzirači (Watchmen)

Sad kada se HBO serija The Leftovers završila, izgleda da će se njen kreator Damon Lindelof još malo zadržati kako bi razvio novu tv adaptaciju stripa Nadzirači. 

nadzirači hbo serija strip blog

Nadzirači će kako se čini dobiti prestižnu televizijsku dramu u najverovatnije najjačoj tv produkciji trenutno. Nije tajna da se na ovom projektu radi već neko vreme, a sada su iz HBO-a konačno naredili da pilot epizoda bude spremna. Evo šta je za sada poznato u vezi ovog projekta. 

Za sada znamo da će serija izaći ove godine. Prema ranijim predviđanjima se smatralo da bi serija najranije mogla biti premijerno prikazana krajem maja meseca, nedelju dana nakon završetka serije Igra Prestola, ali pošto još uvek nema zvanične najave to je i dalje pod znakom pitanja.

Lindelofova verzija neće biti povezana sa idejom kakvu je imao Zack Snyder (reditelj filma Nadzirači iz 2009. godine) kada je 2015. godine pregovarao sa ljudima iz HBO oko ovog projekta. Nije jasno koliko su ti pregovori bili konkretni niti kakav je bio plan. 

Lindelof je ponudio nekoliko dvosmislenih odgovora u otvorenom pismu fanovima vezanim za ovaj projekat. U njemu, on prihvata prepoznatljivi stil Nadzirača u kome se skače unaokolo sa vremenskim intervalima, a pričajući svoju priču istovremeno. Takođe je iskazao svoju veliku ljubav i poštovanje prema izvornom materijalu i podelio uzbuđenost što će baš on kreirati tv adaptaciju istog. 

Lindelof je dao naznake kakva će otprilike biti serija i ovo je trenutno sve što možemo izvući iz njegove izjave.

,,Mi nemamo nameru da adaptiramo 12 brojeva Nadzirača koje su pre 30 godina stvorili gospodin Moore i Gospodin Gibbons. Taj materijal je sveta zemlja i neće biti obnavljana, niti ponovo kreirana niti reprodukovana niti rebootovana”, naglašava Landelof u izjavi. 

U nastavku stvari postaju mračnije. 

Povezano: Šta je Alan Moore promenio u stripu Watchmen?

,,Oni će, međutim, biti remiksovani. Zato što su smerovi u stripovskim izdanjima toliko dobri, da bi mi bili budale da ne krenemo njima. Originalnih 12 brojeva su naš Stari Zavet. Kada je došao Novi Zavet, nije obrisao ono što je bilo pre. Komedijaš je umro, Den i Lori su srećni i zaljubljeni, a Dr. Menhetn je napustio Zemlju nakon što je ubio Roršaha u srcu Antartika”, objašnjava Lindelof. 

U svemu ovome on ne spominje film iz 2009. Nadzirači Zack Snyder-a imaju bazu fanova i branitelja. Taj film je vizuelno gotovo veran stripu, dok mu je u smislu narativa bilo suđeno da propati usled filmskih ograničenja. TV serija u tom smislu može ponuditi malo više slobode. 

Da bi stvari učinio više maglovitijim, Lindelof je takođe strogo naglasio da njegova serija nije nastavak dešavanja iz stripa. Takođe je naglasio da će serija biti postavljena u svetu i atmosferi kakvu su njeni kreatori mukotprno izgradili, te da u tradiciji priče kojom je inspirisana, serija mora biti originalna.

,,Ona mora postavljati nova pitanja i istraživati svet kroz novi objektiv. Najvažnije od svega je da mora biti savremena”, ističe Lindelof. 

nadzirači hbo serija strip blog

Lindelof takođe ukazuje na to da kako su Nadzirači 80-ih bili produkt svog vremena i ere Regan/Tačer, tako će ova serija rezonovati sa frekvencijom Tramp/Putin/Tereza Mej. Ovo neće biti nova priča o kraju sveta. Sa ovim novim postavkama će doći i novi likovi. 

Što se tiče glumaca, tu su Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing, Lily Rose Smith, i Adelynn Spoon.

Poznato je da će Jeremy Irons glumiti stariju verziju Ozymandias-a. 

Mali uvid u seriju HBO je pružio u svojoj ranijoj kompilaciji onoga što nas očekuje na tom kanalu ove godine. 

Kakva su vaša očekivanja od tv serije Nadzirači s obzirom na ovo što sada znate o seriji? Pišite nam u komentarima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x