Helboj stiže u bioskope, a kojim tačno stripovima je inspirisan?

Koliko april gori od filmskih, superherojskih premijera govori činjenica da čak tri velika stripovska filma izlaze ovaj mesec. Jedan od njih je Helboj u svojoj trećoj filmskoj adaptaciji kojom će se desiti i reboot franšize. 

helboj film strip blog

Uz reboot franšize dolazi i nova glumačka postava, te će Helboja glumiti David Harbour. Uz njega su tu Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane i Daniel Dae Kim. Režiju će potpisati Neil Marshall. Kreator Helboja, Mike Mignola nam je čak otkrio kojim će tačno stripovskim pričama biti inspirisan film. U pitanju su priče ”Divlji Lov”, ”Veštica Trol i druge priče” i ”Oluja i Bes. Mignola takođe obećava da će se film Helboj mnogo više oslanjati na stripove vizuelno i narativom, nego prethodne filmske adaptacije. helboj 

Film Helboj od 11. aprila u bioskopima.

Kako kreator Mike Mignola naglašava, ovaj film će se razlikovati od svojih prethodnika po tome što će biti čist Helboj film. U prethodnim adaptacijama centralna radnja se dešavala oko tima BPRD (Biro za paranormalne aktivnosti i odbranu) na čijem je čelu bio Helboj. Ovde će BPRD biti prisutan, ali radnja će biti centrirana samo oko Velikog Crvenog.

Film će trajati dva sata, a u njemu ćemo gledati Helboja koji vodi unutrašnji rat sa samim sobom, dok zla veštica ustaje iz mrtvih. Uništena i proterana pre mnogo vekova, veštici je jedini cilj da po svetu seje uništenje. Jedino stvorenje iz pakla kakvo je Helboj joj može stati na put. 

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of