Da li znate: Kada i kako je Kapetan Amerika pristupio Osvetnicima?

Pričali smo već o tome ko su bili oni prvi Osvetnici, ona postava od koje je sve nastalo. Rekli smo da su se prvo okupili Ajron Men, Tor, Osa, Čovek Mrav i Hulk.

kapetan amerika stripblog

Međutim, veoma brzo je iz ove družinje poslednji navedeni u nizu izašao i tako je sve, odmah na početku dobilo novi značaj i zvuk. 

Moramo priznati jednu važnu stvar, a to je da Osvetnici nisu Osvetnici bez superherojske ikone iz Drugog svetskog rata, Kapetana Amerike. Nije loše spomenuti tu činjenicu da je u vreme nastanka Osvetnika Kapetan Amerika bio praktično zaboravljen superheroj, kojeg se retko ko sećao. 

Pročitajte: Činjenice o Avengers-ima: Ko su bili prvi Avengers-i, ko im je dao ime i kako je sve počelo?

Kada su ugledali prvi put Kapetana Ameriku, ni pripadnicima Osvetnika nije bio previše poznat, sve dok se nisu, videvši njegovu masku za glavu, slovo “A” i karakterističan štit sa zvezdom u sredini, setili da je postojao jedan takav superheroj. A kako je sve zapravo počelo i zašto su uopšte Osvetnici zagledali Kapetana Ameriku.

Nakon svoje prve borbe sa Podmorničare, družina poznata pod imenom Osvetnici pronašla je telo koje pluta u vodi. Telo je bilo prekriveno algama i u potpunosti je bilo zeleno. Kada su ga spasili, primetili su karakteristične znake koji mogu da ukazuju na to da je u pitanju Kapetan Amerika. Ono što im nije bilo jasno i zbog čega su i dalje imali određenu sumnju u svoje otkriće, bilo je to što je Kapetan Amerika izgledao mlad, a koliko je vremena od Drugog svetskog rata prošlo, trebalo je da bude dosta stariji. 

strip blog

Kapetan Amerika se nakon jedne od borbi u kojoj je izgubio svog prijatelja našao u nezgodnoj situaciji, pa je postao santa leda. Kada su to eskimski narodi videli, kada su prepoznali ljudski oblik, u ledenom obrisu, počeli su da obožavaju taj kip, sve dok im ga Podmorničar nije uništio, bacio u more i tako on došao do Osvetnika.

Kapetan Amerika se pojavio u četvrtoj epizodi Osvetnika i tako, nakon avanture u njoj postao redovan član ove grupe. Kao što smo rekli, on je, iako nije deo osnivača Osvetnika, svakako jedan od simbola te superherojske družine. 

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of