Marvel i DC – 13 stvari koje su kopirali jedni od drugih (GALERIJA)

Marvel i DC su nesumnjivo dva najveća titana strip industrije. U poslu su skoro devet decenija, i njihova impresivna kolekcija naslova i heroja konstantno dovodi do beskrajnih polemika o tome ko je bolji.

Marvel i DC

Jedan od jačih argumenata koji se vodi u Marvel i DC polemikama izvlače je koja je kompanija bila originalnija i kreativnija. Drugim rečima koja je kompanija manje odrezivala od materijala one druge. Taj argument traje decenijama i ima mnogo primera gde su obe kompanije uzimale delove nekih ideja od ove druge. Nekad je potpuno prirodan splet događaja kopiranje konkurencijskog uspeha sa novim, često jako sličnim likovima. Ova lista nije tu da bi dala konačan rezultat, već uvid u zamršenu situaciju između kreativnih timova i ideja. Marvel i DC su takođe delili i stvaraoce, te su ovi pisci i umetnici uspeli da proizvedu neke slične likove.

previous arrow
next arrow
Slider

Postoji još nekoliko desetina primera sličnih situacija oko kojih se diže prašina. I dok okoreli lojalisti jedne i druge izdavačke kuće i dalje vode rasprave da li je starije jaje ili kokoška, oni najrazumniji uživaju i u jednim, i u drugim likovima. Ljubiteljima superheroja bi život bez Marvel i DC stripova bio teško zamisliv, te ovakve situacije plagiranja ne uzimaju za zlo. Na kraju dana, oba univerzuma se ne razlikuju previše. Viđali smo legendarne superheroje koji trijumfuju nad zlom u beskrajnom nizu avantura. Te avanture su osmislili i ispričali neki od najkreativnijih umova, a znate kako kažu: ,,Veliki umovi slično razmišljaju”, pa i ne čudi što se tu i tamo provuče neka sličnost između superheroja i događaja.

Pročitajte još: 10 Likova koje bi fanovi voleli da vide u MCU

Koja je najveća sličnost ili kopija između heroja iz konkurentskih kuća vama najviše zasmetala? Pišite nam u komentarima.

Autor: Milidar Švonja

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of