Marvelova Faza 4 – potvrde i glasine

0

Nakon filmova Captain Marvel (mart) i Avengers: Endgame (maj), faza 4 Marvelovog filmskog univerzuma nastupiće brže nego što mislimo, a to je već na leto sledeće godine.

marvelova faza stripblog

Ipak, o sledećoj fazi ne znamo mnogo jer Marvel Studios drži karte poprilično zatvorene po tom pitanju. Jedino što je donekle nagovešteno je da će faza 4 znazno proširiti ceo MCU. Neki filmovi su potvrđeni, dok se o nekima i dalje šuška.

Pročitajte: Marvel planira Shang Chi filmsku franšizu

Potvrđeni filmovi:

Spider-Man: Far from Home će biti prvi film faze 4. Radnja će se dešavati neposredno nakon filma Avengers: Endgame, a Kevin Fiege je potvrdio da će se gledaoci suočiti sa posledicama završne borbe sa Thanosom, kroz Piterove oči. Jake Gyllenhaal se pridružio velikoj MCU glumačkoj ekipi i igraće poznatog Spider-manovog negativca Mysterio-a. Michael Keaton se vraća kao Vulture dok će se u filmu takođe pojaviti Nick Fury i Maria Hill. Film izlazi u Julu naredne godine.

Guardians of the Galaxy vol. 3 je bio najkonkretniji sledeći MCU film sa zvaničnim datumom izlaska, ali stvari su se zakomplikovale kada je reditelj James Gunn zbog neprimerenog tweet-a iz prošlosti dobio otkaz. Glumci su stali na njegovu stranu čak i po cenu toga da ih to košta uloge. Gunn je sam govorio kako će bez obzira na sve ovaj film biti završna priča o komičnim superherojima iz svemira. Ipak, nakon njegovog otpuštanja film je odložen, a produkcija je zamrznuta dok studio odluči kako će nastaviti ovaj projekat i ko će biti odgovarajuće novo ime u ulozi reditelja.

Doctor Strange 2 – Nakon mlakog uspeha prvog dela o nadmoćnom čarobnjaku, nije bilo sigurno hoćemo li videti još neku njegovu solo avanturu. Ipak Marvel Studios odlučuje da nastavi dajući mu još jednu šansu. Ni Captain America ni Thor se nisu baš proslavili sa svojim prvim filmovima, pa su ipak postali veliki miljenici fanova u budućnosti. U nastavku ćemo verovatno videti kako će Strange reagovati nakon svega što je video i proživeo u trećem i četvrtom nastavku Avengersa, i koje će nove načine i magije ustanoviti kako bi Zemlja bila bezbedno mesto.

Black Panther 2 – Sasvim je logično da će Marvel iskoristiti sve benefite drugog najpopularnijeg filma u franšizi, te je nastavak zakazan munjevitom brzinom. Ryan Cogler se vraća da režira, pa će kralj Vakande nastaviti svoju sagu i posle dešavanja u Avengers: Endgame filmu. Spekuliše se da će film izaći na pola faze 4.

Shang Chi – Nedavno je najavljeno da Marvel nastavlja da radi na diverzitetu i sa afričkog, narativ MCU-a se širi na azijski kontinent. Studio radi na razvijanju filmske franšize o Shang Chi-ju, koji je stripovska verzija Brus Lija, i majstor borilačkih veština.

Pročitajte: Avengers 4: STIGAO JE TREJLER, dugo smo ga čekali (VIDEO)

Glasine:

Thor 4Chris Hemsworth-u ističe ugovor nakon Avengers: Endgame, te je vrlo verovatno da ćemo ga kao Thora gledati još samo u tom filmu. Ipak, nakon reinvencije lika posle filmova Thor: Ragnarok i Avengers: Infinity War, Hemsworth se čini zainteresovan da nastavi sa ulogom. Najviše zaslužan čovek za Thorovu popularnost je Taika Waititi, reditelj filma Thor: Ragnarok, a Hemsworth je u jednom intervjuu potvrdio da su on i Waititi razgovarali o četvrtom nastavku priče o moćnom Bogu groma.

Blade – Dok je Deadpool trenutno najpopularniji R-rated superheroj, prisetimo se da je pionir u tome bio Blade. Wesley Snipes koji je lika glumio u filmskoj trilogiji tokom protekle decenije, je izjavio da je razgovarao sa Marvelom o vraćanju lika u igru. Nije sigurno da li bi to bio format tv serije ili filma, ali je ova ideja svakako uzbudljiva svim starijim fanovima.

Dark Avengers – Nedavno je procurela informacija da Marvel ima završen scenario za film Dark Avengers. U pitanju je tim sastavljen od bivših negativaca koji su preuzeli plaštove i uloge poznatih superheroja, pod vođstvom Normana Osborna poznatijeg kao Green Goblin, koji je preuzeo ulogu Iron Man-a. Ovo bi dalo prostora pojedinim negativcima i proširilo njihov značaj u MCU, ali za ovaj film će biti potrebno još nekoliko godina i dobro postavljen temelj u prethodnim filmovima.

Black Widow – Dugo iščekivana solo avantura o poznatom sovjetskom špijunu ugledaće svetlost dana, ali je još uvek nepoznat tačan termin. Sam Fiege je izjavio da je Black Widow sjajan lik i da poseduje sjajne priče koje će biti ispričane, te možemo očekivati origin film o njoj.

The Eternals – Marvel je zainteresovan za već postojeće priče o herojima, koji su tu dugo pre Avengers inicijative. Kako Guardians of the Galaxy trenutno vise u vazduhu, biće im potrebni novi kosmički heroji, a jedan od mogućih timova koji će dobiti ekranizaciju su The Eternals. U pitanju su veoma moćni likovi koji postoje mnogo pre celokupnog MCU opusa, čak su povezani i sa Thanosom.

Autor: Milidar Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x