League of Legends dobija strip koji će raditi Marvel

2

Popularna igra League of Legends, pridružuje se mnogim igrama koje su dobile svoju strip formu. Marvel Comics i Riot Games su se udružili kako bi stvorili novi univerzum za fanove širom sveta.

leauge of legends stripblog

Heroj čiju ćemo priču prvo pratiti je ledena Ashe, a strip će se zvati League of Legends: Ashe: Warmother. Kako je najavljeno, heroina će se boriti da balansira između očekivanja svoje majke i spremanja za ulogu koja je čeka, a to je vođa svog naroda. Nije rečeno da li će se pojaviti još neki od poznatih heroja iz igre.

“Mnogi fanovi Marvelovog filmskog univerzuma i stripova dele interesovanja i strast ka dobrim pričama, baš kao i fanovi video igara. League of Legends je jedno od najpoznatijih imena u gaming industriji i njihov jedinstveni svet i bogat izbor živopisnih likova su kao stvoreni za strip. Uzbuđeni smo zbog saradnje sa Riot-om i želimo da stvorimo League of Legends univerzum, za fanove i igrače širom sveta”. izjavljuje C.B Cebulski, urednik Marvela.

Pročitajte: “Last hope” autora Srđana Vranješa: Prva domaća manga stiže 

Nina Vakueva će crtati strip, scenario će preuzeti Riot-ov pisac Odin Austin Shafer kome je ovo debi u svetu stripa, dok je za slova zadužen Cardinal Rae. Prvo izdanje će izaći u digitalnoj formi 19. decembra, dok će prvi strip biti pušteno u prodaju u maju sledeće godine.

Autor: M. Š.

U nastavku vam donosimo prve ilustracije stripa rađenog prema popularnoj strateškoj igrici Leauge of Legends: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
BestTaricEuNe
BestTaricEuNe
5 years ago

Ovo izgleda odlično

trackback

[…] Heroj čiju ćemo priču prvo pratiti je ledena Ashe, a strip će se zvati League of Legends: Ashe: Warmother, piše Stripblog. […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x