Strip “Milanka Pinapka u muzeju”

0

Strip “Milanka Pinapka” autorke Danice Dedić predstavlja humoristički strip rađen u skečevima sa uvek određenom radnjom i smešnom stranom svakodnevice.

milanka pinapka stripblog

Autorka stripa “Milanka Pinapka” je svoj rad na stripu počela, kako sama kaže “od kad zna za sebe”.

Počela je tako što je sa deset godina smišljala epizode Sunđer Boba Kockalonea u formi stripa. Sa crtačem Ilijom Jakovljevićem je napravila zajednički fanzin “Septička jama”, koji je prepun devijantnih stripova i to je bio period kada je radila dosta andergraund stripova imitirajući Roberta Kramba. 

Pričitajte prethodni strip: “Milanka Pinapka u prodavnici”

milanka pinapka stripblog

Od početka 2018. godine je redovni član leskovačke Škole stripa. 

Pričitajte prethodni strip: Strip “Milanka Pinapka u šoping centru”

-Tako sam došla jednog dana u Leskovačku školu stripa sa nekim tim stripovima i od početka 2018-te sam aktivan član te škole. Inače veliki sam fan pin-ap kulture i došla sam na ideju da bih zapravo htela sama da osmislim lik jedne cure koja dosta nalikuje curama u stripovima iz pedesetih godina. Naravno te cure su obično veoma umišljene i jako često nervozne Za sam naziv stripa moram da se zahvalim Marku Stojanoviću (vođi leskovačke škole stripa), on je došao na ideju da se Milanka zapravo tako i zove. Mislim da se svaka devojka kolko-tolko može poistovetiti sa Milankom, objašnjava autorka Dedić.

Danica Dedić je rođena 1999. godine u Leskovcu. Završila je gimnaziju i sada studira na Medicinskom fakultetu u Nišu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x